Maltofer 30 Çiğ.tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Demir Iii + Hidroksid Polimaltoz + Folik Asit

Kategori: Kan ve Kan Oluşturan/Hemanitikler, Demir Ve Tüm Kombinasyonları

Fiyat 9,97 TL

Barkod No 8699514085621





Formülü:

Her bir oral flakon (5 ml); etken madde olarak 100 mg Elementer Demir'e eşdeğer Demir (III) Hidroksit Polimaltoz Kompleksi, tatlandırıcı olarak sukroz ve krem esansı; koruyucu olarak sodyum metil hidroksibenzoat ve sodyum propil hidroksibenzoat içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Özellikle demir eksikliği anemisi başta olmak üzere tüm latent ve manifest demir eksikliklerinin tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Demir yüklenmesi bulunanlarda veya demirin kullanımında bir bozukluğun söz konusu olduğu durumlarda (Ör. hemakromatozis, hemosiderosis, kurşun anemisi, sidero akrestik anemi, talassemi). Demir eksikliğinin neden olmadığı anemiler (ör. hemolitik anemi).

Uyarılar/Önlemler:

İnfeksiyöz veya kansere bağlı oluşan anemilerde demir retiküloendotelyal sistemde depolanmakta ve ancak primer hastalığın tedavisiyle mobilize olmakta ve kullanılmaktadır. Gebelerde: Hayvanlarda yapılan çalışmalarda herhangi bir fötal risk gösterilmemiştir, fakat gebelerin ilk trimesterinde yapılmış kontrollü çalışmalar mevcut değildir. Gebe kadınlarda ilk trimesterden sonra yapılan klinik çalışmalarda anne veya bebekte herhangi bir istenmeyen etkiye rastlanılmamıştır. Oral demir preparatlarının kullanımı sırasında dışkının rengi koyulaşabilir, bu durum normal olup, herhangi bir önlem gerektirmez.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Demir (III) Hidroksit Polimaltoz Kompleksindeki demir (III) esasen non-iyonik olduğundan Maltofer solüsyon ile iyonize demir tuz preparatlarında gözlenen gastrointestinal irritasyon, epigastrik dolgunluk, bulantı, diare, kabızlık gibi istenmeyen etkiler nadirdir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Demir (III) Hidroksit Polimaltoz Kompleksindeki demir (III) kompleks yapmış olduğundan, yiyeceklerdeki bileşenlerle (fitin, oksalat, tanin) ve birlikte uygulanan ilaçlarla (tetrasiklin, antiasidler) iyonik etkileşme görülmez. Buna karşın demir iyonları (Ferröz tuzları) yukarıda sayılan maddelerle çözünmeyen kelatlar oluşturarak demir emilimini azaltırlar. Dışkıda gizli kan aranması sırasında yanılgıya neden olmaz. Bu nedenle, bu inceleme sırasında tedavinin kesilmesine gerek yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Maltofer solüsyon yemekler sırasında veya hemen yemekten sonra alınmalıdır. Çocuklar (>12 yaş), erişkin ve yaşlılar: Latent demir eksikliği: Günde 1/2-1 flakon (50-100 mg) Ciddi demir eksikliği: Günde 2-3 defa 1 flakon (200-300 mg) Tedavi süresi demir metabolizmasının durumuna (azalmış alım, artan ihtiyaç, patolojik kayıp) ve eritrosit sayısının normalleşmesine bağlıdır. Manifest demir eksikliğinde normal kan değerlerine ulaşmak ortalama 3-5 aylık tedavi ile olur. Latent demir eksikliğinde tedavi süresi 1-2 aydır. Hb konsantrasyonunun normale dönmesinden sonra depoların dolması için 2-3 aylık süre boyunca her gün 1 flakon içilmesi gereklidir. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ: Doz aşımına bağlı herhangi bir intoksikasyon bildirilmemişse de, bu durumda Desferrioxamine veya Kalsiyum Disodyum EDTA kullanımı önerilmektedir.
Anahtar Kelimeler: Maltofer 30 Çiğ.tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Maltofer 30 Çiğ.tablet yan etkileri, Maltofer 30 Çiğ.tablet fiyatı, ilaç bilgileri