Mevacor {20 Mg 15 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Hipolipidemik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Kolesterol sentez inhibitörüdür. Primer hiperkolesterolemili hastalarda sadece diyete veya farmakolojik olmayan diğer yöntemlere verilen yanıtın yetersiz olduğu durumlarda, yükselmiş total ve DDL düzeylerinin uzaltılmasında, hiperkolesterolemi ve hipertrigliserideminin birlikte bulunduğu durumlarda ve yükselmiş kolesterol düzeylerinin azaltılmasında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Metsil Süspansiyon inert bir madde olması nedeniyle, bilinen kontrendikasyonu yoktur

Uyarılar/Önlemler:

Gebelik, laktasyon, aktif karaciğer hastalığı ve serum transaminaz düzeyleri nedeni açıklanmadan sürekli yüksek olan hastalarda kontendikedir. İmmunsüpresif ilaçlar, gemfibrozil, niasin, eritromisin ve kümarin türevi antikoagülanlarla birlikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Barsaklarda gaz oluşması, diyare, kabızlık, bulantı, dispepsi, baş dönmesi, görme bulanıklığı, baş ağrısı, kas krampları, miyalji, deri döküntüsü ve karın ağrısı gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Simetikon'un diğer ilaçlarla bilinen bir etkileşimi yoktur

Kullanım şekli ve dozu:

Başlangıçta 20mg/gün tek doz olarak akşam yemeği ile birlikte, daha sonra, sabah ve akşam yemeği ile birlikte en fazla 80mg/gün dozda kullanılır. İmmunsüpresif ilaç kullanan hastalarda en yüksek günlük doz 20mg'dır.Tedaviye başlamadan önce bir kolesterol düşürücü diyet uygulanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Mevacor {20 Mg 15 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Mevacor {20 Mg 15 Tablet} yan etkileri, Mevacor {20 Mg 15 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri