Mukobron 250 Mg 100 Ml

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Koz İlaç San. Ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Karbosistein

Kategori: Diğer/Mukolitik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699503570176





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Aşırı ve visköz mukus ile karakterize olailen aşağıdaki hastalıklarda endikedir. Akut ve kronik bronşit, amfizem traksobronşit, amfizem, traksobronşit, bronşektazi, akciğer tüberkilozu, pnomoni ve bronkopnömoni, enfeksiyöz hastalıklarına (grip, kızamık vb.) balı kaciiğer komplikasyonları gibi solunum sistemi hastalıkları, Otitt, sinüzit, larenjit, farenjit ve rinfarenjit gibi K.K.B hastalıkları ve bu alandaki cerrahi girişimlerden önce. Ayrıca bronşiyal keterizasyon, bronkospiromatri, bronkografi, bronkoskopi gibi muayenelerden solunum sisteminin patolojik mukusları arındırılmasında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Mide ve duedonum ülserinde karbosisteine aşırı duyarlı olanlada ve hamileliğin ilk üç ayında kukullanılmamalı mide ülseri olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

stımlı hastalarda bronş spazmında artma görülürse tedavi hemen durdurulmalıdır. Bazı optalarla birlikte kullanılması tavsiye edilmez.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Tedavinin ilk günlerinde görülen hipersallvasyon olağandır ve kısa sürede normale döner. Yüksek dozda görülebilen bulantı, abşağrısı, burun kanaması, mide rahatsızlıkları , diyare gastrointestinal kanamalar ve deri reksiyonları gibi yan etkiler dozun azaltılması, ya da tedavinin durdurulması ile kaybolur.

İlaç etkileşimleri:

S- karboksimetilsistein Folkodin ile geçimsizdir. Opital türevi bu tip bileşiklerle aynı anda kullanılması tavsiye edilmez.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 3x1-2 tablet/gün 10-14 yaş arası,Çocuklarda: 6-12 yaş; 3x1 tablet/gün, 2-5 yaş 3-4x1/4 tablet/gün .
Anahtar Kelimeler: Mukobron 250 Mg 100 Ml prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Mukobron 250 Mg 100 Ml yan etkileri, Mukobron 250 Mg 100 Ml fiyatı, ilaç bilgileri