Naprosyn Cr 750 Mg 30 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Naproksen

Kategori: Kas ve İskelet Sistemi/Antiromatizmal Non-Steroidal

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699514030577





Formülü:

EC Tablet:Bir enterik tablet 250 mg Naproksen içerir.
EC Fort Tablet:Bir tablet 500 mg Naproksen içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Romatoid artrit, juvenil romatoid artrit, ankilozan spondilit, osteoartrit, gut'ta antienflamatuar ve analjezik, bursit, sinovit, tendinit, tenosinovit, lumbago'da analjezik, burkulma, gerilme, ortopedik ve cerrahi ameliyatlarda analjezik, dismenore ve rahim içi araç uygulamasında uterus relaksasyonu ve analjezi, enfeksiyöz hastalıklarda spesifik tedaviye ilave olarak analjezik antienflamatuar ve antipiretik amaçla kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Naproksen'e karşı duyarlılık gösteren hastalarda kullanılmamalıdır. Aktif mide veya duodenum ülseri bulunan hastalara verilmemelidir.

Uyarılar/Önlemler:

Mide-duodenum ülseri anamnezi veren hastalarda, diğer non-steroid antienflamatuar ilaçlarla ortaya çıkanlardan çok daha seyrek ve hafif de olsa kanama yapabildiği için dikkatle verilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Karında rahatsızlık hissi, mide ağrısı ve yanması, bulantı, hazımsızlık, kabızlık, diyare, hafif periferal ödem, çarpıntı, dispne, kulak çınlaması, işitme ve görme bozuklukları; baş ağrısı ve dönmesi gibi yan etkiler seyrek ve hafif derecede olmakla birlikte görülebilmektedir.

İlaç etkileşimleri:

Naprosyn, proteinlere bağlanan hidantoin, sülfonamidler, sülfonilüreler gibi ilaçları bu bağlarından koparıp, yerlerine kendisi bağlanacağından, bu ilaçların etkilerini güçlendirebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

EC Tablet:Toplam günlük doz 12 saatlik aralarla 2-4 defada verilen 500-1000 mg'dır.

EC Fort Tablet : Toplam günlük doz 12 saatlik aralarla 2 defada verilen 500-1000 mg'dır. Naprosyn EC Tablet ve Naprosyn Fort EC Tablet, idame tedavisinde, sabah ve akşam alınan 500-1000 mg'lık tek dozlarda da etkindir.
Anahtar Kelimeler: Naprosyn Cr 750 Mg 30 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Naprosyn Cr 750 Mg 30 Tablet yan etkileri, Naprosyn Cr 750 Mg 30 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri