Nibulen Tirnak Cilasi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Aventis Pharma Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde: SikloprOxolamine citrate

Kategori: Dermatoloji/Antifungal

Fiyat 28,75 TL

Barkod No 8699809655058





Formülü:

* 1 g krem, yağ/su emülsiyonunda 10 mg siklopiroksolamin ve koruyucu madde benzil alkol içerir.
* 1 ml solüsyon, 10 mg siklopiroksolamin, 100 mg polietilenglikol 400, 300 mg isopropilalkol ve 550mg arıtılmış su içerir.
* 1 g vajinal kremi, yağ/su emülsiyonunda 10 mg siklopiroksolamin ve koruyucu madde olarak benzil alkol içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Derinin bütün mantar hastalıkları.
Vajinanın fungal enfeksiyonları.

Kontrendikasyonları:

Bileşiminde bulunan maddelere karşı aşırı duyarlık.

Uyarılar/Önlemler:

Genito-üriner bölgelerde kullanım durumunda, içerdiği mineral yağ prezervatifin sızıntısına veya yırtılmasına neden olabilir. Bu yüzden Nibulen krem ile prezervatifin temasından kaçınılmalıdır. Nibulen göze sürülmemelidir. Gebelik sırasında her türlü ilaç tedavisinde olduğu gibi Nibulen ile tedavi ancak kesin bir endikasyon varsa uygulanmalıdır. Aynı şey 6 yaşından ufak çocukların tedavisi için de geçerlidir.
Eşler birbirlerini enfekte edebilirler. Bu nedenle, re-enfeksiyonun önlenmesi için hastanın eşi de doktora başvurmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nibulen uygulaması sırasında nadiren geçici bir kaşıntı ve yanma ile ciltte irritasyon olabilir. Özellikle uzun süreli ve geniş yüzeylerde kullanımı sırasında sistemik absorbsiyonun artacağı gözönünde bulundurulmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Başka ilaçlarla karşılıklı etkileşmeye şimdiye kadar rastlanmamıştır.

Kullanım şekli ve dozu:

Krem : Hekimin başka bir önerisi yoksa hasta olan kısımların üzerine genellikle günde iki defa Nibulen krem sürülerek kurumaya bırakılır. Derideki belirtiler geçinceye kadar bu tedaviye devam edilmelidir (genellikle 2 hafta). Nükslerin önlenmesi için tedaviye bundan sonra da 1-2 hafta devam edilmesi önerilir.
Solüsyon : Hekimin başka bir önerisi yoksa, hasta olan kısımlara Nibulen solüsyon günde 2-3 defa sürülür ve hafifçe masaj yapılır. Tedaviye, derideki belirtiler kayboluncaya kadar (genellikle 2 hafta) devam edilmelidir. Nükslerin önlenmesi için uygulamaya 1-2 hafta daha devam edilmesi önerilir.
Vajinal Krem : Hekimin başka bir önerisi yoksa, birlikte verilen bir defa kullanılmaya mahsus aplikatör yardımı ile günde bir defa 5 g Nibulen vajinal krem (1 aplikatör dolusu) vajinanın derinine uygulanır. Bu işlem sırasında hasta sırt üstü yatmalı ve bacaklarını hafifçe karnına doğru çekmelidir. Uygulamanın gece yatmadan önce yapılması gerekir. Her uygulama için yeni bir aplikatör kullanılmalıdır. Yeni bir enfeksiyonun önlenmesi için, hekimin talimatına uyularak anal bölgeye kadar vajinanın etrafına dıştan Nibulen vajinal krem sürülmelidir. Bunun için aplikatör kullanmadan, vajinal krem bir parça pamuk üzerine sıkılıp söz konusu bölgelere sürülebilir. Tedavinin süresi, enfeksiyonun iyileşmesine bağlıdır. Genellikle üstüste 6 gün Nibulen vajinal krem uygulanmasıyla iyileşme elde edilir. Elde edilecek sonuca göre tedaviye devam edilip edilemeyeceğine hekim karar verecektir. Bu tedavi 14 günü geçmemelidir.
Nibulen vajinal kremin aplikatör yardımıyla uygulanışı
a)Tüpün kapağını açarak yerine aplikatörü takınız.
b)Tüpü dikkatlice sıkarak, piston dışarı çıkıncaya kadar aplikatörü doldurunuz.
c)Aplikatörü tüpten ayırıp derin olarak vajinaya yerleştiriniz. Bunun için sırt üstü yatıp bacaklarınızı hafifçe karına doğru çekiniz. Pistonu iterek aplikatörün içindeki kremi tamamen boşaltınız.
d)Aplikatörü çıkarıp atınız.
Anahtar Kelimeler: Nibulen Tirnak Cilasi prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Nibulen Tirnak Cilasi yan etkileri, Nibulen Tirnak Cilasi fiyatı, ilaç bilgileri