Nizoral 200 Mg 10 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Janssen-Cilag (Johnson & Johnson Sıhhi Malzeme San. ve Tic. Ltd. Şti.)

Etken Madde: Ketokanazol

Kategori: Dermatoloji/Antimikotik

Fiyat 7.96 TL

Barkod No 8699593011108





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Nizoral ovül, akut ve kronik vulvovaginal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. Nizoral ovül, kronik nükseden vulvovaginal kandidozda, mide ve barsaklardaki Candida türlerini denetlemek amacıyla Nizoral tablet ile birlikte kullanılabilir.

Kontrendikasyonları:

Nizoral ovül, bileşiminde bulunan maddelere karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Lokal olarak duyarlılık ya da alerjik reaksiyon görülürse, tedavi kesilmelidir. Enfeksiyon kaynaklarını ortadan kaldırmak ve re-enfeksiyonu önlemek için genel sağlık kurallarına uyulmalıdır. Enjekte olduğu durumlarda, hasta eşinin de tedavi edilmesi gerekir. Nizoral ovül, deride ve giysilerde lekelenmeye yol açmaz.

Gebelik ve Emzirme Durumunda Kullanımı: Bazı hastalarda sınırlı oranda intravaginal emilim görülebilir. Bu nedenle gebelik sırasında Nizoral ovül, sadece hekimin tedavideki yarar/risk oranını hastanın lehine olduğuna karar verdiği durumlarda kullanılmalıdır. Anne sütüne geçen aktif madde miktarı, klinik önem taşıyacak kadar azdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nizoral ovül, genellikle iyi tolere edilir. Nadiren, özellikle tedavinin ilk günlerinde lokal iritasyon, kaşıntı ve yanma hissi görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Lastik yapıları zarar görebileceğinden, kondomlar veya kontraseptif diafragmların, bazı vaginal ürünler ile temasından kaçınılmalıdır. Bu durum Nizoral ovül için de geçerli olabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Ağır olmayan vulvovaginal kandidoz: 3 gün süreyle günde 1 ovül, vagina içine uygulanır.
Ağır vulvovaginal kandidoz: 5 gün süreyle günde 1 ovül, vagina içine uygulanır. Kronik, nükseden enfeksiyonlarda, tedavi birkaç ay süreyle belirli aralıklarla tekrarlanabilir. Adet kanamasının bitmesinden hemen sonra başlanarak 3 ya da 5 gün peşpeşe, günde 1 ovül vagina içine uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Nizoral 200 Mg 10 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Nizoral 200 Mg 10 Tablet yan etkileri, Nizoral 200 Mg 10 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri