Novovate {15 gr Krem}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Dermatoloji/Kortikosteroid

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

1.derece yanıklar, anojenital pruritler, böcek sokmaları, çeşitli deri hastalıkları, dermatitler, ekzema, güneş yanıkları, intertrigo, liken ruber planus, lupus eritematozus, nörodermit, psoriasisde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Pirozolon allerjisi veya entoleransı olan hastalarda hepatik porfiri, doğuştan glükoz6-fosfat-dehidrogenaz eksikliği, kan diskrazileri gibi bazı metabolizma hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Deri tüberkülozu, çiçek, su çiçeği, herpes, poliomiyelit ve diğer virütik enfeksiyonlarda kullanılmaz. Gözlere değdirilmez. Bebeklerde ve gebelerde dikkatle kullanılmalıdır. Aşırı duyarlılık durumlarında tedaviye son verilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Cilt reaksiyonları, hiperkortizon belirtileri ve süperenfeksiyon gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Siklosporin ile birlikte kullanıldığında siklosporin seviyeleri düşürebilir. Bu nedenle düzenli olarak kontrol yapılması gereklidir. İlaç ile alkol birbirinin etkisini artırabilir. İlaç geçimsizlik ihtimali nedeniyle aynı enjektörde başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Günde 2-3 kez hasta bölgeye sürülür. Sızıntılı lezyonlarda krem, kuru ve kronik lezyonlarda ise pomat kullanılmalıdır. Losyon şekli ise her iki durumda da kullanılabilir.
Anahtar Kelimeler: Novovate {15 gr Krem} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Novovate {15 gr Krem} yan etkileri, Novovate {15 gr Krem} fiyatı, ilaç bilgileri