Ofloks 200 Mg 10 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Ofloksasin

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Antibakteriyel

Fiyat 9,47 TL

Barkod No 8699502091658





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı Streptococ. Staphylococ, N. gonorrhoeae, N. menengitis, E. coli, Citrobacter, Klebslella, Enterobacter, Hafnia, Proteus, Shigella, Salmonella, Acinetobacter, Y. enterocolitica, Campylobacter, Aeromonas, Vibrio, Pseudomonas, H. influenzae, Chlamidia, Mycoplasma ve Legionelların neden olduğu; Deri, karın boşluğu enfeksiyonlarının (bakteriyel endokardit hariç) tedavisi, ürogenital, üst solunum yolu, yumuşak doku, endikedir.

Kontrendikasyonları:

Ofloksasin ve diger kinolonkarboksilik asit türevlerine duyarlı olanlar, epilepsili hastalar, çocuklar, gebeler, süt veren anneler ve gelişimini tamamlamamış çocuklarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Renal yetmezliği olan hastalarda doz düşürülmelidir. Antasitlerle birlikte kullanılmamalıdır. Tedavi döneminde hastalar gereksiz yere güneş ve U.V. ışınlarına maruz kalmamalıdırlar.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Allerjik reaksiyonlar, hemorajik büller, papüller, vaskulit, yüzde ödem, dil şişmesi, glosit ödem, taşikardi; solunum güçlüğü, baş ağrısı, uyku bozukluğu, ,cift görme, irritabilite ve deri reaksiyonları gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Mide asidini azaltıcı ilaçlar (mineral antasidler) sükraltat veya demir preparatları aynı zamanda alındıkları takdirde Oflocide'in etkisinde bir azalma olabileceği dikkate alınmalıdır. Bu nedenle Oflocide, bu tür preparatları almadan 2 saat önce alınmalıdır. Sözügeçen ilaçlardan kullanılıyorsa doktora danışılmalıdır.
Konvulzıyon eşıgını duşuren ılaçlar (Ornegın teofılın) ıle bırlıkte verıldıgınde yeni kınolonların (Oflocıde ın de ıçınde bulundugu antibiyotik grubu) serebral konvülziyon eşiğini düşürdüklerine dair bulgular vardır.
Ofloksasin ile birlikte uygulanan glibenklamidin serum konsantrasyonları hafifçe yükselir. Ofloksasin ile birlikte glibenklamid kullanan hastalar daha yakından takip edilmelidir. Diğer kinolonlarda da olduğu gibi Oflocide tedavisi sırasında kumarin derivelerinin etkisinin artabileceği ihtimali gözardı edilemez. Bu sebeple birlikte kumarin deriveleri ile tedavi gören hastaların yakından takibi önerilir.


Kullanım şekli ve dozu:

2x1 tablet/gün dozda kullanılır. Ağır enfeksiyonlarda 3-4 tablete kadar çıkartılabilir.
Anahtar Kelimeler: Ofloks 200 Mg 10 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Ofloks 200 Mg 10 Tablet yan etkileri, Ofloks 200 Mg 10 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri