Opagis 30 Mg 14 Kapsül

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş.

Etken Madde: Lansoprazol

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Proton pompası inhibitörü

Fiyat 13,46 TL

Barkod No 8699541170109





Formülü:

Her kapsülde enterik kaplı granüller halinde 30 mg lansoprazol bulunur.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duodenol ülser,Gastrik ülser,Reflü özofajit,
Zollinger - Ellison sendromu,Helicobacter pylori eradikasyonu,H2 reseptör blokerlerine cevap alınamayan inatçı ülser vakaları

Kontrendikasyonları:

Lansoprazol ve diğer proton pompası inhibitörlerine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, renal veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Yaşlı hastalarda eliminasyonunun uzamasına rağmen genellikle doz ayarlamasına gerek duyulmaz. Hamilelerde ve süt veren annelerde ve 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Karaciğer fonksiyon yetersizliğinde eliminasyon süresi uzayabileceğinden dikkatli kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Opagis kapsül hastalar tarafından çok iyi tolere edilir. Diyare başağrısı, bulantı ve dermatolojik reaksiyonlar en sık rastlanan yan etkilerden olup hastaların %2'sinden azında oluşur.

İlaç etkileşimleri:

Opagis kapsül gibi karaciğer sitokrom P450 enzim sistemi tarafından metabolize edilen diğer ilaçlarla etkileşimlerine ait bilgiler sınırlıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Duodenol ülser ve Gastrik ülserde; günde 1x30 mg kullanılır, tedavi süresi 4 haftadır. Reflü özafajit; günde 1 x30 mg kullanılır, tedavi süresi 4-8 haftadır. 8 haftalık tedaviye cevap vermeyen reflü özafajitli hastalarda 8 haftalık ek bir tedavi daha uygulanabilir. Nüks ile gelen erozif özofajitli hastalarda 8 haftalık ek bir tedavi daha düşünülmelidir. Zollinger - Ellison Sendromu; günde 1 defa 60 mg (2 kapsül) dozunda kullanılır. Gerektiğinde doz 120-180 mg'a kadar yükseltilebilir. 90 mg'ın üstündeki günlük dozlarda toplam doz, ikiye bölünerek verilmelidir.

Doz Aşımı Halinde Alınacak Önlemler
Insanlarda bugüne kadar doz aşımına dair yeterli bilgi yoktur. Spesifik tedavisi olmadığından genel önlemler ile septomatik tedavi uygulanır.

Anahtar Kelimeler: Opagis 30 Mg 14 Kapsül prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Opagis 30 Mg 14 Kapsül yan etkileri, Opagis 30 Mg 14 Kapsül fiyatı, ilaç bilgileri