Parcetol 500 Mg 20 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abbott Laboratuvarı A.Ş.

Etken Madde: Paracetamol

Kategori: Diğer/Analjezik, Antipiretik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699623011139





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

-Bütün baş ağrılarında,- Diş ağrılarında,- Migren,- Zona, - Lumbago, - Adet sancıları, - Ameliyat öncesi ve sonrası ağrıları,- Artros ve kronik romatizmal durumlarda,- Nezle grip ve soğuk algınlığından kaynaklanan ateş ve ağrı durumlarında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Parasetamole karşı aşırı duyarlı olanlarda kontredikedir.

Uyarılar/Önlemler:

3 yaşın altındaki çocukların ve 10 günü aşan kullanımlarda doktora danışılmalıdır.
Parasetamol, böbrek ve karaciğer fonksiyon bozukluğu gösteren hastalarda büyük bir dikkatle takip edilmelidir. Periodik olarak kan tablosu kontrol edilmelidir. Diğer ilaçlar gibi doktor tavsiyesi olmaksızın hamile ve süt veren annelerin kullanmaması önerilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadiren ciltte kızarıklıklar ürtiker ve enflamatöz reaksiyonlar meydana gelebilir. İlacın kesilmesi ile tamamen ortadan kalkar. Bazı hassas kimselerde seyrekde olsa gastrointestinal bozukluklar, anemi (nötropeni, lökopeni, pansitopeni, trombositopeni gibi), böbrek harabiyeti, methamoglobinüri, merkezi sinir sisteminin sümülsiyonu gibi yan etkiler meydana gelebilir.

İlaç etkileşimleri:

Tedavi dozunda belirlenmemiştir. Yüksek dozda ve uzun süreli kullanımda antikoagülan ilaçların etkisini arttırmaktadır. Uzun süreli ve yüksek dozlarda alınan parasetamol, kumarin inandoin deriveleri ile fenotiazinlerle etkileşebilir.Ürinez 5-hidrokal indol asetik asit testinde yanlış pozitif sonuç verebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Yetişkinler için tek seferde 1-2 tablet Çocuklar için tek seferde: 6-9 yaş arası 1/2 tablet, 9-12 yaş arası 1 tablet gerektiğinde bu doz 24 saat içinde 3-4 defa uygulanmalıdır. Yetişkinler için günde maksimum 4 gr, çocuklar için ise günde maksimum 0.6-2 gr'ı aşmamalıdır. 2 doz arası 4 saatten az olmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Parcetol 500 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Parcetol 500 Mg 20 Tablet yan etkileri, Parcetol 500 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri