Paroma 50 Mg 20 Toz
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Etken Madde: Paracetamol
Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Analjezik, Antipiretik
Fiyat 3.87 TL
Barkod No 8699536250045
Formülü:
Paracetamol,50-125-250-500 mgFarmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Soğuk algınlığı, grip ve diğer ağrı ve ateşle seyreden viral ve bakteriyel enfeksiyonlarda ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak; Ayrıca baş ve diş ağrıları, adet sancıları, adale ve eklem ağrıları, romatizmal ağrılar,lumbago, siyatik,nevralji, travmalara bağlı ağrılar ve cerrahi operasyonlar sonrası ortaya çıkan ağrılarda kullanılır.Kontrendikasyonları:
Parasetamol'e aşırı duyarlılığın bulunduğu durumlarda kontrendikedir. Böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı ve anemisi olanlarda parasetamol ancak kısa süre için verilebilir. Sürekli kullanım kontrendikedir.Uyarılar/Önlemler:
Parasetamol ağır hepatik ve renal fonksiyon bozukluklarında veya hepatik fonksiyonu etkileyecek türde ilaçlarla tedavi edilen hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Doktor tavsiyesi olmadan yetişkinlerde 10 gün, çocuklarda 5 günden fazla süren ağrılarda, 39.5 C'den fazla ateşi olanlarda, 3 günden daha uzun süren ateşte veya tekrarlayan ateşli vakalarda kullanılmamalıdır. Aşırı duyarlılık reaksiyonları görüldüğü taktirde ilaç kesilmelidir.
Şiddetli veya tekrarlayan ağrılar, yüksek ve sürekli ateş önemli bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu gibi durumlarda doktora danışılmalıdır. Hamilelerde ve süt veren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Tedavi dozlarında çok ender olarak deri döküntüsü, ürtiker gibi allerjik deri reaksiyonları görülebilir.Trombositopeni, lökopeni, pantitopeni, nötropeni ve agranülositoz gibi hematolojik reaksiyonlar bildirilmiştir. Yüksek dozlarda, hassas kimselerde kusma, kanama, deri döküntüsü, karaciğer harabiyeti parasetamolün aşırı dozuna bağlı bir komplikasyondur. 12-48 saat içinde karaciğer enzimleri yükselebilir. Protrombin zamanı uzayabilir ancak klinik semptomlar dozun alınmasından 1 ila 6 saat sonrasına kadar görülmeyebilir. 10 G'ın üzerinde alan yetişkinlerde toksisite görülmesi muhtemeldir, serebral ödem, renal tübüler nekroz, kalp aritmileri, ensefalopati, M.S.S. stimülasyonu, anemi, methemoglobinemi görülebilir.
İlaç etkileşimleri:
Oral kontraseptifler parasetamolün hepatik metabolizmasını arttırabilir. Kloramfenikol'ün serum seviyeleri Parasetamol ile birlikte kullanıldığında yükselebilir. Kalein Parasetamol'ün aneljezik etkisini arttırabilir. Alkali barbüratlar ve trisiklik antidepresanlar parasetamolün hepatotoksisitesini arttırabilir. Oral antikoagülan tedavisi gören hastalarda nadiren hemoraji riskini arttırabilir.Kullanım şekli ve dozu:
Paroma toz 500 mg. yetişkinler (15 yaş üstü) için önerilir. Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde; Günde 1-3 defa 1 veya 2 poşet. (Dozlar minimum 4 saat arayla verilmelidir.) Bir poşet içeriği toz üzerine ılık veya sıcak su ilave edilip karıştırılarak çözülür.Paroma toz 50 mg. 3 ay-2 yaş çocuklar için önerilir. 3 aylıktan küçük bebeklerde doktor tavsiyesine göre kullanılır. Her doz arası 4 saatten az olmamalıdır. Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde : günlük mutad doz 3 veya 4'e bölünmüş halde20-30 mg/kg'dır.3 ay-1 yaş için : günde 3-4 defa 1 poşet
1 yaş-2 yaş için : günde 3-4 defa 1 veya 2 poşet
Bir poşet içeriği toz üzerine bir miktar ılık veya sıcak su, süt veya meyve suyu ilave edilip karıştırılarak çözülür.
Anahtar Kelimeler: Paroma 50 Mg 20 Toz prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Paroma 50 Mg 20 Toz yan etkileri, Paroma 50 Mg 20 Toz fiyatı, ilaç bilgileri