Paruman {2 Ml}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Aşı

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Epidemik kabakulak ağrısı, kabakulağın orşit, oforit, menengo ensefalit ve pankreatit gibi komplikasyonları ve profilakside kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Hipertansiyon, glokom, idrar retansiyonu ile birlikte yürüyen prostat adenomlar, ağır kardiyak ritm bozukluğu, angina pektoris, ileri bunama, mide ve duodenum ülserlerinde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Kesinlikle i.v. yoldan uygulanmaz. Allerjik reaksiyonların görülmesine neden olabilir. Preparat 2-5°C'de ve ışıktan uzakta saklanmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Anoreksi, hipotansiyon, uykusuzluk, aritmi, ajitasyon, asksiyete ve diskinezi gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Oral kontraseptifler parasetamolün hepatik metabolizmasını arttırabilir. Kloramfenikol'ün serum seviyeleri Parasetamol ile birlikte kullanıldığında yükselebilir. Kalein Parasetamol'ün aneljezik etkisini arttırabilir. Alkali barbüratlar ve trisiklik antidepresanlar parasetamolün hepatotoksisitesini arttırabilir. Oral antikoagülan tedavisi gören hastalarda nadiren hemoraji riskini arttırabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Profilaktik amaçla 0.05 ml/kg, Komplikasyonların önlenmesinde 0.25mg/kg ve komplikasyonlarda 0.5 mg/kg dozda i.m. yoldan enjekte edilir.
Anahtar Kelimeler: Paruman {2 Ml} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Paruman {2 Ml} yan etkileri, Paruman {2 Ml} fiyatı, ilaç bilgileri