Pedrin Şurup 100 Ml

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Aroma İlaç Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Etken Madde: Efedrin HCL + Gliseril Gayakolat

Kategori: Solunum Sistemi/Bronkodilatör, Ekspektoran

Fiyat 4,23 TL

Barkod No 8699651570028





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Boğmaca, kızamık, üşütme ve gripal çocuk öksürükleri. Akut ve kronik bronşit, anfizem ve bronkospatik solunum yolu hastalıkları ile oluşan reversibi bronkospazmaların semtomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Koroner arter hastalığı, kardiyat eritmesi gibi ciddi kalp hastalığı olanlar, ileri derecede prostat hipertrofiller, hipertansiyonlu, tretoksikozlu, dar açılı glokomlu hastalar bu ilacı kullanmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Yaşlılar, uykusuzluk çekenler, hamile veya emzikli olanların bu ilacı kullanmaları tavsiye edilmez.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Yüksek dozlarda mide bulantısı, kusma terleme, taşikardi, idrar zorluğu, yorgunluk hissi ve uykusuzluk yapabilir. Kan basıncında yükselme yapabilir. Aynı belirtiler normal dozlarda dahi ortaya çıkarsa doktora danışılmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Ergometrin, metilergometri, ve oksitosin ile birlikte kullanılması ile hipertansiyon digitalis glikozitleri ve halothane ile birlikte alındığında kalp ritmi bozuklukları ortaya çıkabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Büyüklerde günde 3-4 defa 1.5 ölçek yemeklerden sonra, 6-12 yaş arası çocuklarda günde 3-4 defa 3/4 ölçek yemeklerden sonra, 2-6 yaş arası çocuklarda günde 3-4 defa 1/4 ölçek yemeklerden sonra, 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmez.Dozlar arasındaki süre 4 saatten az olmamalıdır.
Anahtar Kelimeler: Pedrin Şurup 100 Ml prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Pedrin Şurup 100 Ml yan etkileri, Pedrin Şurup 100 Ml fiyatı, ilaç bilgileri