Pensilina 1e+06 Iu 1 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Tüm-Ekip İlaç A.Ş.

Etken Madde: Penisilin G Potasyum Kristalize

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 1.70 TL

Barkod No 8699814270017





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Özellikle Staph., Streptococ, Pneumococ, Menengococ, Gonococ, Actinomices ve Difteroid basillerin neden olduğu; Akciğer absesi, aktinomikoz, difteri, endokardit, erizipeloid, fare ısırığı hastalığı, gonore, leptospirosis, menenjit, nazofarenjit preoperasyonu, oral, romatizma, sifilis, şarbon, tetanoz, üst solunum yolu enfeksiyonları, vincent anjininde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Penisiline aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Penisiline duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır. Tedavi öncesi hastaların penisilinlere allerjisi olup olmadığı kontrol edilmelidir. Gebelerde kesin gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır. Uzun süreli tedavilerde, renal, hepatik ve hematopoetik sistemler dikkatle izlenmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bazı hastalarda görülebilen hafif diyare hali genellikle tedavinin kesilmesini gerektirmez. Anafilaksi, ürtiker, ateş yükselmesi, eklem ağrısı, anjionörotik ödem, eritema mültiforme ve eksfolyatif dermatit gibi alerjik reaksiyonlar daha seyrektir ve genellikle parenteral penisilin tedavisi sırasında görülenlere oranla daha hafif seyreder.

İlaç etkileşimleri:

Eş zamanlı olarak kullanılan antifilojistik, antiromatizmal ve antipiretik ilaçlarla (özellikle indometazin, fenilbutazon, yüksek doz salisilat) vücuttan dışarı atılmanın kompetitif inhibisyonu dikkate alınmalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Hafif vakalarda 500.000 ünite/gün Ağır vakalarda 1.000.000 ünite/gün. Menenjit ve endokarditde 20.000.000ünite/gün Çocuklarda 20.000-60.000 ünite/kg/gün dozda kullanılır Ağır durumlarda doz artırılabilir.
Anahtar Kelimeler: Pensilina 1e+06 Iu 1 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Pensilina 1e+06 Iu 1 Flakon yan etkileri, Pensilina 1e+06 Iu 1 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri