Plasmasteril %6 60 Mg 500 Ml Solüsyon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Steril ve apirojen

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699630690907





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Ameliyatlar (hemorajik şok), enfeksiyonlar (septik sok), şok tedavi ve profilaksisi, yaralanmalar (travmatik şok), yanıklar (yanık şoku) ile ilgili hipovolemide kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Ağır kanamalar, ağır konjestif kalp yetmezliği, oliguri ve anüri ile birlikte görülen böbrek yetmezliği, nişasta allerjisi, hiperhidrasyon durumları, ağır kan pıhtılaşma bozukluklarında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Fibrinojen yetersizliğinde, sadece hayati acil durumlarda, substitüsyon için kan hazır edilinceye kadar verilmelidir. Gebeliğin ilk trimesterinde kullanılmaz. Duyarlı hastalarda anaflaktik reaksiyonlara karşı dikkatli olunmalıdır. Tahammülsüzlük reaksiyonları görülmesi halinde infüzyon derhal durdurulmalı ve standart acil uygulamalara başlanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Anaflaktoid reaksiyonlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda klinik tablo hafif subjektif şikayetler, dolaşım bozuklukları, şok ve bronkospazmdan, solunum ve kalp durmasına kadar uzanabilir. Tahamülsüzlük reaksiyonu görüldüğünde infüzyon derhal durdurulmalı ve standart acil uygulamalara başlanmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Hiçbir ilaçla karıştırılarak verilmemelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doz ve infuzyon hızlı kan kaybına ve hemokonsantrasyona göre ayarlanır. Kardiyovasküler ve pulmoner riski olmayan genç hastalarda, kolloid hacim tamamlayıcıların kullanımı için %30 hematokrit değeri sınır kabul edilir. Hacim eksikliği ve şokun (hacim tamamlama tedavisi) tedavi ve profilaksisi için önerilen günlük doz 20ml/kg vücut ağırlığı/güne kadar (=1.2gHES/kg vücut ağırlığı/gün)=(1500ml/75kg/gün) normal olarak 500-1000ml'dir. İnfüzyon hızı hemorajik şokta 20ml/kg saate kadar, 0.33ml/kg vücut ağırlığı/dakika (=1500ml/75kg/saat) (=25ml/75kg/dakika)'dır. Septik şok ve yanık şoklarında daha düşük infüzyon hızları uygulanır. 10 yaşın altındaki çocuklarda 15ml/kg vücut ağırlığı saat (=0.25ml/kg vücut ağırlığı/dakika) aşılmamamlıdır.
Anahtar Kelimeler: Plasmasteril %6 60 Mg 500 Ml Solüsyon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Plasmasteril %6 60 Mg 500 Ml Solüsyon yan etkileri, Plasmasteril %6 60 Mg 500 Ml Solüsyon fiyatı, ilaç bilgileri