Plendil 10 Mg 20 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma AstraZeneca Türkiye İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde: Felodipin

Kategori: Kardiyovasküler (Kardiyoloji) ve Serebrovasküler Sistem/Kalsiyum Antagonisti

Fiyat 15,77 TL

Barkod No 8699786031333





Formülü:

Uzun etkili her film tablette:

Farmakolojik özellikleri:

Farmakodinamik Özellikler

Endikasyonları:

Hipertansiyon

Kontrendikasyonları:

-  Gebelik.

Uyarılar/Önlemler:

Arteriyollerde dilatasyon sağlayan diğer etkili ilaçların kullanılması sırasında olduğu gibi, felodipin tedavisi sırasında da duyarlı kişilerde çok seyrek olarak, tansiyonda belirgin düşme ve bu durumun sonucunda miyokard iskemisi görülebilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Arteriyollerde dilatasyon sağlayan diğer ilaçlar gibi felodipin de sıcak basmasına, başağrısına, çarpıntıya, göz kararmasına ve halsizliğe neden olabilir. Bu reaksiyonların çoğu doza bağlıdır ve tedavinin başlangıç

İlaç etkileşimleri:

Sitokrom P450 3A4 enzim sistemini etkileyen ilaçlar, felodipin gibi dihidropiridin grubu kalsiyum antagonistlerinin plazma konsantrasyonunu etkileyebilir. Enzim inhibitörlerinin (simetidin, eritromisin, itrakonazol, ketokonazol ve greyfurt suyunda bulunan bazı flavonoidler, vb.), felodipinin plazma konsantrasyonunu artırdığı gösterilmiştir. Enzim uyarıcı ilaçlar (fenitoin, karbamazepin, rifampisin, barbitüratlar vb.), felodipinin plazma konsantrasyonunun düşmesine neden olur. Felodipin, takrolimus konsantrasyonunu artırabilir, birlikte kullanıldıklarında takrolimus serum konsantrasyonu izlenmeli ve gerekirse dozu ayarlanmalıdır. Felodipin, siklosporinin plazma konsantrasyonunu etkilemez. Felodipinin plazma proteinlerine yüksek bağlanma oranı, varfarin gibi bağlanma oranı yüksek diğer ilaçların serbest bölümünü etkilemez.

Kullanım şekli ve dozu:

Tabletler sabahları bir miktar su ile alınmalıdır. Tabletler bölünmemeli, ezilmemeli ve çiğnenmemelidir. Tabletler aç karnına ya da yağ ve karbonhidrat içeriği az olan yemekten sonra alınabilir.

Anahtar Kelimeler: Plendil 10 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Plendil 10 Mg 20 Tablet yan etkileri, Plendil 10 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri