Prodisan {300 mg 20 Kapsül}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Embil İlaç Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antienflamatuar, Analjezik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Romatoid artrit, ankilozan spondilit, juvenil kronik artrit, yumuşak doku romatizması, lumbago, siyatalji, gut hastalığı, lokomotor sistemi akut, lokalize hastalıklar.

Kontrendikasyonları:

Aktif mide ve duedonum ülseri olan hasatalar dikketle tedavi edilmelidir. Kan yapım sisteminin bilinmeyen orijinli hastalıklarında, kanamlı durumlarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Başka ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı olan hastalar dikkatle tedavi edilmelidirler. Azapropazon büyük oranda böbreklerden değişime uğramadan atılır. Nonsteroid antiinflamatuar ajanlşar gtenel olarak böbrek prostaglandin sentezini baskılarlar ve böbrek fonksiyonu düşük kişilerde böbrek yetmezliğine yol açabilir. Bu gibi hastalarda tedaviye düşük dozda başlanması ve özel doz tablosuna başvurulması önerilir. Ciddi bir bozukluktan şüpheleniliyor ise Prodisan tedavisine başlamadan önce böbrek fonksiyonu tetkik edilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

En sık görülen yan etki tedavinin başlangıcında görülen geçici gastrointestinal bozukluklardır. Diğer yan etkiler deri döküntüleri, gastrointestinal kamnama, ödem veya sıvı retansiyonu, hafif orta şiddette baş ağrısı, sarhoşluk hali gibi merkezi sinir sistemi belirtileri.

İlaç etkileşimleri:

Oral antikoagülan ilaçlar ile etkileşim nedeniyle pıhtılaşma fonksiyonları sıklıkla tekip edilmeli ve oral antikoagülanların dozu ayarlanmalıdır. Çünkü Prodisan bu ilaçların etkisini arttırarak kanamaya yol açabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 2x2 kapsül ile başlanır ve 2-3x1 kapsül/gün dozda idame edilir. Çocuklarda 20mg/kg/gün dozda kullanılır. Ağır vakalarda başlangıç dozu birkaç gün süreyle 3x2 kapsüldür.Renal ve hepatik yetmezliği olanlarla, yaşlılarda günlük doz normal dozun 1/3-1/2'si kadardır.
Anahtar Kelimeler: Prodisan {300 mg 20 Kapsül} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Prodisan {300 mg 20 Kapsül} yan etkileri, Prodisan {300 mg 20 Kapsül} fiyatı, ilaç bilgileri