Proscar 5 Mg 28 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Merck Sharp & Dohme İlaçları Ltd.Şti.(MSD)

Etken Madde: Finasterid

Kategori: Diğer/5 Alfa Redüktaz Inhibitörü

Fiyat 18,69 TL

Barkod No 8699636090602





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Selim prostat hiperplazisi ile görülen semptomların giderilmesi, büyümüş prostatın küçültülmesi, idrar akımının düzeltilmesi, selim prostat hiperplazisinin tedavi ve kontrolünde endikedir.

Kontrendikasyonları:


Uyarılar/Önlemler:

İlaç plasentayı geçer ve fetustaki bebekte guatr oluşturabilir. Süt ile atıldığından ilacı alan annenin sütüyle beslenen bebeklerde guatr oluşabilir. Guatrlı hastaların bir kısmında guatr büyüyebilir. Hipoprot-rombinemi ve hemoraji olasılığını kontrol altına alınabilmesi için tedavide, özellikle ameliyatlardan önce protrombin zamanı tayinleri yapılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:


İlaç etkileşimleri:

İnvitro çalışmalarda aspirin, fenilbutazon, varfarin içeren serum kullanıldığında propiltiourasil serbest fraksiyonu arttığı gözlenmiştir. İyod içeren maddeler antitiroid etkiyi azaltır.

Kullanım şekli ve dozu:

1x1 tablet/gün dozda, yemeklede birlikte veya aç karına kullanılır.Tedavi süresi en az 6 aydır. Serum PSA sonuçlarını değiştirebilir İmpotens, libido azalması ve ejekulat hacminin azalması gibi yan etkiler görülebilir.
Anahtar Kelimeler: Proscar 5 Mg 28 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Proscar 5 Mg 28 Tablet yan etkileri, Proscar 5 Mg 28 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri