Protamin Choay Sulphate. 1 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sanofi Synthelabo İlaç A.Ş.

Etken Madde: Protamin Hcl

Kategori: Diğer/Heparin antagonisti antikoagülan

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699542770025





Formülü:

Her 5 ml'lik Protamin ampulün 1 ml'si 1000 I.U. heparini nötralize eden protamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: 4 mg metil paraben, 0.5 mg propil paraben, 41 mg sodyum klorür, pH ayarı (pH=7)için yeterli miktarda sodyum hidroksit veya hidroklorik asit, distile su.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

İntravenöz veya subkutan heparin uygulamasından sonra görülen ciddi hemoraji vakalarında heparini inaktive etmek.

Kontrendikasyonları:

Protamin hidroklorür veya ilacın içerdiği diğer yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda Protamin kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Duyarlı kişilerde aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişebilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Protamin verildikten sonra kan basıncında bir düşme olabilir. Nadir vakalarda şoka benzeyen durumlar şeklinde reaksiyonlar görülmüştür. Bu tip reaksiyonlar için predispozan faktörler, balık alerjisi, vazektomi, protamin çinko insülinle veya heparini inaktive etmek için protaminle tedavidir. Protamine karşı alerjik reaksiyon olasılığı varsa, bir test dozu uygulanmalı, uygun bazal antialerjik tedavi edecek ilaçlar mevcut olmalıdır. Diğer protamin tuzlarının aksine protamin hidroklorür ile (Protamin) "heparin-rebound etkisi" (yani ekstrakorporeal dolaşımdan sonra heparin-protamin kompleksi atılmadan önce heparinin inaktivasyonunun azalması) görülmemiştir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Protamin heparinle bir kompleks oluşturur ve böylece heparinin etkinliğini nötralize eder. Çökelti oluşabileceğinden, Protamin diğer farmasötik ajanlarla, özellikle antibiyotikler ve radyokontrast ilaçlarla karıştırılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Protamin, heparini nötralize etmek için kullanılır ve çok yavaş olarak i.v. enjeksiyon şeklinde verilmelidir. Gereken protamin miktarı kanda dolaşan heparin miktarına bağlıdır, yani verilmiş olan heparin dozuna ve enjeksiyondan sonra geçen zamana bağlıdır. Eğer heparin düzeyi bilinmiyorsa, yavaş i.v. enjeksiyon olarak 1 ml'den daha fazla başlangıç dozu verilmemesi önerilmektedir. Protamin fazlalığından kaçınmak için, Protamin yalnızca trombin zamanında düzelme görülen süre boyunca verilmelidir. Genel bir kural olarak, heparin ile oluşan hemorajiyi tedavi etme gereği olan nadir vakalarda, Protamin dozu verilen son heparin dozunun ( I.U. olarak) %50'si olmalıdır.
Eğer heparin intravenöz olarak verilmişse, yavaş i.v. enjeksiyon olarak Protamin tam doz verilmelidir. Ekstrakorporeal dolaşımdan sonra heparini inaktive etmek için gereken doza bağlı olarak Protamin kullanılabilir. Bu doz, kan pıhtılaşma testlerini (trombin zamanı, aktive kısmi tromboplastin zamanı) tekrarlayarak saptanır. Protamin kumarin tipi antikoagülanların etkisini nötralize etmez.

Mavi nokta yukarıda bulunacak şekilde tutulur. Ampulün baş kısmı ok yönünde aşağıya çekilir. Testere kullanılmasına gerek yoktur.

Doz Aşımı:
Protaminin intrinsik antikoagülan etkisi olduğu için, Protamin'in aşırı dozu kanamaya neden olabilir. Böyle kanamalar trombin zamanı normale dönene kadar kontrollü olarak heparin verilmesiyle durdurulabilir.
Anahtar Kelimeler: Protamin Choay Sulphate. 1 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Protamin Choay Sulphate. 1 Flakon yan etkileri, Protamin Choay Sulphate. 1 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri