Rhesuman {1x2 Ml Flacon}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Berna İlaç A.Ş

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Immunglobulin

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Rhesus uyuşmazlığına (Rh sessitasyonu) kanşı proflaktik amaçla kullanılır.

Kontrendikasyonları:

İntramüsküler enjeksiyonun kontrendike olduğu ağır platelet eksikliği veya diğer koagülasyon bozuklukları olan hastalarda , Rhesogamma P alternatif olarak subkutan uygulanabilir.
Özellikle , IgA eksikliği olan ya da IgA 'ya karşı antikorları olan hastalarda homolog immunglobulin ihtiva eden medikal ürünlere karşı hipersensitivitede kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Uygulamalar genellikle i.m. yolla yapılır, ancak gerekli tedbirler alınınca i.v. yolla da uygulanabilir. Preparat 2-8°C'de ve ışıktan uzak ortamda korunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Eğer bu prospektüste belirtilmemiş olan yan etkiler gelişirse, doktorunuza ya da eczacınıza başvurun. Enjeksiyon bölgesinde hassasiyet ya da şişkinlik oluşabilir. Seyrek olarak vücut ısısında artış, deri reksiyonları ve titreme görülebilir. Az sayıda hastada bulantı, kusma, kötü hissetme, baş ağrısı ve nefes almada zorluk kardiyovasküler reaksiyonlar ve alerji/anafilaksi benzeri reaksiyonlar gözlenmiştir. Özellikle preparat istemeyerek intravasküler enjeksiyon (bir kan damarının içine enjekte etme) şeklinde uygulanırsa kardiyovasküler yetmezliğe (şok) kadar giden semptomlar oluşabilir.
Şüphe edilen bütün allerji/anafilaksi benzeri reaksiyonlarda , enjeksiyon derhal kesilmelidir.
Şok tedavisi için geçerli standart yöntemler kullanılmalıdır.
Eğer gerekli ise şu ek tedavi uygulanmalıdır :
a) Hafif şiddetli reaksiyonlarda : Kortikosteroidler ve antihistaminikler verilmelidir.
b) Ağır ve hayatı tehdit eden reaksiyonlarda (örn anafilaktik şok ) reaksiyonun şiddetine bağlı olarak
- Hemen yavaş bir şekilde i.v. yoldan adrenalin enjekte ediniz
- Yüksek dozda i.v. yoldan yavaş bir şekilde kortikosteroid veriniz.
- Eğer gerekli ise hacim replazmanı ve oksijen veriniz.

Özellikle istemeyerek yapılan intravasküler enjeksiyonda, hasta uzun bir dönem boyunca takip edilmelidir. ( yaklaşık 1 saat)
Doz aşımının etkileri bilinmemektedir.

İlaç etkileşimleri:

İmmünoglobülinlerin verilmesinden sonra, parenteral canlı virüs aşılarıyla aşılanma öncesinde en az 3 aylık bir süre geçmelidir.(örneğin kabakulak, kızamık, kızamıkcık ve uygun kombinasyon aşıları bunlara ek olarak suçiçeği)
Buna rağmen kızamıkçık aşısı hastanın yattığı dönemde verilebilir. Böyle durumlarda aşının başarılı sonuçları antikor seviyeleri ölçülerek aşıdan sonra 3.10 haftalarda kontrol edilmelidir.
Aşağıdaki aşılar öncesinde zaman aralığına gerek yoktur.
- Oral aşılar (örneğin polyo, tifo)
- İnaktive edilmiş patojen içeren aşılar (örneğin infiuenza, TBE, kuduz, boğmaca HIB aşıları) veya toksoid aşıları( örneğin difteri tetanoz ve uygun kombinasyo aşıları)

Rhesogamma P diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.


Serolojik Testlerle etkileşim :

Immunglobulin verildikten sonra serolojik testler uygulandığında , bu preparatların hastaya bazan yanlış pozitif sonuçlar doğurabilecek pek çok antikor kazandırdığı hatırlanmalıdır.( Bu durum özellikle kan grubu testlerinde , antikor testlerinde ve Coombs testlerinde geçerlidir.)

Anti-D immunglobulini ile yapılan antepartum profilaksisinden sonra doğan çocuklarda , doğrudan Coombs tesinde zayıf-pozitif sonuçlar elde edilebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doğum sonrası proflaksida hemen veya 72 saat içinde her doz için 250 mcg; yoğun transplasental kanamada fetal eritrositlerin her ml'si için20 mcg kanamanın derecesi bilinmediği durumlarda her doz için 1000 mcg yavaş kan transfüzyonunda Rh pozitif kanın her ml'si için 10 mcg uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Rhesuman {1x2 Ml Flacon} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Rhesuman {1x2 Ml Flacon} yan etkileri, Rhesuman {1x2 Ml Flacon} fiyatı, ilaç bilgileri