Rheumon Depot 40 Gr Jel

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bayer Türk Kimya San. Tic. Ltd. Şti.

Etken Madde: Etofenamat

Kategori: Kas ve İskelet Sistemi/Non Steroid Antienflamatuar

Fiyat 7,03 TL

Barkod No 8699546341511





Formülü:

Her bir ampul 2 ml enjeksiyon solüsyonu içinde 1 g etofenamat ve 1,160 g orta zincirli trigliserid içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akut şiddetli ağrılarda:
- kas - iskelet sisteminin romatizmal hastalıklarında, örneğin kronik romatoid artrit, ankilozan spondilit (M. Bechterew hastalığı); kas romatizması; ağrılı omuz tutulması (periarthritis humeroscapularis), lumbago, siyatik; tendosinovit, bursit; omurga ve eklemlerin mekanik ve dejeneratif harabiyetine bağlı oluşan iltihabi hastalıklar (aktive olmuş spondil artrit veya artroz);
- künt yaralanmalar (örneğin spor yaralanmaları): ezilme, burkulma, incinme
- post operatif ödem veya iltihaplar.

Kontrendikasyonları:

Allerjik reaksiyonlara karşı eğilim, özellikle etofenamata ve diğer nonsteroidal antienflamatuarlara karşı aşırı duyarlık. Hematopoetik bozukluklar. Astım, kronik obstrüktif solunum yolları hastalıkları, saman nezlesi veya kronik burun mukozası ödemi (Bu tip hastaların nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara karşı diğer hastalara nazaran daha sık reaksiyon göstermesi sonucu astma krizleri, lokal deri ve mukoza ödemleri (Quincke ödemi) veya ürtiker oluşabilir). Antikoagülanlar veya trombosit agregasyon inhibitörleriyle tedavi gören veya pıhtılaşma bozukluğu olan hastalar. Sınırlı karaciğer, böbrek veya kalp fonksiyonları. Gastrik veya duodenal ülser veya bununla ilgili bir özgeçmiş.

Uyarılar/Önlemler:

Nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar uterus kontraksiyonlarının inhibisyonuna ve kanama eğiliminin artmasına yol açabileceğinden Rheumon i.m. gebelik süresince, ayrıca laktasyonda, bebeklerde ve küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
Akut intermitant porfirilerde Rheumon i.m. fayda/zarar oranı gözönüne alınarak kullanılmalıdır. Barsak iltihabı (kolitis ülseroza, Morbus Crohn) hikayesi olanlarda, hipertansif hastalarda, büyük cerrahi girişimlerin akabinde ve yaşlı hastalarda özellikle dikkatli bir tıbbi kontrol gerekmektedir.Tedavi, araç ve makine kullanma yeteneğini azaltacak ölçüde reaksiyon hızını etkileyebilir. Bu etki özellikle, birlikte alkol alındığında belirginleşir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadir vakalarda enjeksiyon yerinde ağrı, sertlik, kızarıklık, şişlik ve kaşıntı bildirilmiştir.Ender olarak baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, görme bozuklukları, deride döküntü ve allerjik ödemler, dokuda su toplanması, gastrointestinal rahatsızlıklar (örn. epigastrik şikayetler, sindirim bozuklukları, bulantı veya kusma), miksiyon esnasında ağrı görülebilir.Rheumon i.m. uygulamalarında şimdiye kadar gözlenmemesine rağmen, diğer nonsteroidal antiromatizmal ilaçlar için nadir olarak tarif edilen gaita ile yağ atılımının artması, pankreatit, hematopoetik bozukluklar (lökosit, eritrosit veya trombositleri etkileyen), karaciğer fonksiyon bozuklukları, böbrek yetersizliği, depresyon gibi yan etkilerin görülebileceği ya da aşırı duyarlık reaksiyonlarının oluşabileceği dikkate alınmalıdır.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Çeşitli diüretiklerin (örn. furosemid, tiazid) ve antihipertansif (örn. beta-blokerler) ilaçların etkisi Rheumon i.m. ile azalabilir. Probenesid ve sülfinpirazon gibi ürikozürik ilaçlar ile birlikte kullanımı etofenamatın renal atılımını yavaşlatabilir. Rheumon i.m. (etofenamat) ile digoksin, fenitoin, lityum, metotreksat veya oral antidiyabetiklerin beraber kullanımı hakkında çalışmalar olmamakla birlikte, benzer maddelerle elde edilen veriler bu aktif maddelerin etkinlik ve toksisitesinin kuvvetlenebileceğini telkin etmektedir. Kortikosteroidlerin (adrenokortikal hormonlar), diğer nonsteroidal antiromatizmal ilaçların veya alkolün aynı anda alınması gastrointestinal yan etkilerin insidansında artışa neden olabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Yetişkinlerde derin intramüsküler uygulanan 1 ampul Rheumon i.m. (2 ml/1000 mg etofenamat) genellikle yeterlidir.Doz gerektiğnde 24 saat sonra tekrarlanabilir.

Doz Aşımı ve Tedavisi :
Doz aşımında, diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçların aşırı dozda kullanımı ile ortaya çıkan gastrointestinal sistem (bulantı, kusma, meteorizm, abdominal ağrı, diyare) ve santral sinir sistemine (başağrısı, uykusuzluk, yorgunluk, başdönmesi, görme bozukluğu, konfüzyon) ait semptomlar görülür. Tedavi semptomatiktir.
Anahtar Kelimeler: Rheumon Depot 40 Gr Jel prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Rheumon Depot 40 Gr Jel yan etkileri, Rheumon Depot 40 Gr Jel fiyatı, ilaç bilgileri