Riciment 120 Ml Emülsiyon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sistaş İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Hint yağı

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Laksatif, Pürgatif

Fiyat 4.63 TL

Barkod No 8699601460034





Formülü:

HİNT YAĞI
İnce toz edilmiş arap zamkı
Distile su g.s.p
Sodyum sakarin,sodyum metabisülfit M,portakal esansı,muz esansı ve metil selüloz"4000".

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

İnatçı kabızlıklarda lavmanlarda kullanılır.Ayrıca,dahili organların filmlerin net çıkabilmesi için,gece yatmadan evvel şişenin tamamı bir su bardağına boşaltılıp bol su ile içilir.Filmin çekimine kadar hiçbir şey yenmez ve sabah kahvaltısı yapılmaz.DİKKAT:Sık veya devamlı kullanmak laksatiflere alışkanlık yapabilir.

Kontrendikasyonları:

GnRH veya GnRH analoglarına karşı aşırı duyarlılık gebelik ve laktasyonda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Müstahzar aç karnına alınırsa tesiri daha çabuk görüleceği için tercihen gece yatarken alınması arzulanan en elverişli kullanım tarzıdır veya son yenilen yemekten en az 3-4 saat sonra kullanılması önerilir.Alındıktan sonra mümkün olduğu kadar bol miktarda su içilmeli ve yemek yenmemelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Yüksek dozda alındığında,bulantı,kusma,kolik ile görülen şiddetli amel vuku bulabilir.İçerdiği sodyum metabisülfit'e bağlı olarak allerjik reaksiyonlar görülebilir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Hidantoin,barbitürat,primidon,karbamazepin, rifampisin, griseofulvin, oksakarbazepin, rifabutin, troglikazon ve felbamatla birlikte kullanımlarda etkileşim görülebilir.Adı geçen ilaçlardan herhangi biri veya hepatik enzim indüksiyonu yapan diğer ilaçlarla tedavi gören hastalara tedavi süresince ve ilacın kesilmesinden en az 7 gün boyunca ek bariyer kullanmaları önerilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Kabızlıklarda,yetişkinlerde günde 2-3 ölçek, 5-12 yaş arası çocuklara yarım ölçek;Lavmanlar için,yetişkinlere yarım litre suya 2 ölçek,5-12 arası çocuklara ise bu miktarın yarısı karıştırılarak yapılır.
Anahtar Kelimeler: Riciment 120 Ml Emülsiyon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Riciment 120 Ml Emülsiyon yan etkileri, Riciment 120 Ml Emülsiyon fiyatı, ilaç bilgileri