Rifateral {250 mg, 1 Ampul Ambalaj}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Yurtoğlu Farma İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL





Formülü:

Rifamycin SV,250 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı Staph. aureus, Strep. pyogenes, D. pneumoniae ve özellikle M. tüberkülosisin neden olduğu; Abse, açık travma, cilt ülserasyonları, dermatit, dış ve orta kulak enfeksiyonları, doğum ve düşüklerden sonra görülen enfeksiyonlar, enfekte yara, favus, furonküloz, gözkapağı iltihabı, hepatokolanjit, keratit, keratokonjonktivit, kolesistit, konjonktivit, lepra, mastit, osteomiyelit, piyodermit, piyodermit, sellülit, Staph septisemisi, tüberkülozun lokal tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Etken maddeye duyarlılık , sarılık, gebeliğin özellikle ilk 3 ayında, yeni doğanlarda ve laktasyon dönemlerinde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Alkoliklerde, karaciğer hastalığı olanlarda, safra yolları tıkalı olanlarda ve izoniazidle birlikte kullanımlarda dikkatli olunmalı ve sık sık SGOT ve SGPT değerleri ölçülmelidir. Kümarin türü antikoagülan, oral kontraseptifler metadon, oral antidiyabetikler, dijitoksin, kinidin, dizopiramid, dapson, kortikosteroidler ve alkolle birlikte kullanılmaz. İdrar, dışkı, tükürük, balgam, ter ve gözyaşının portakal rengine boyayacağı hastaya bildirilmelidir. Yaşlılar, yetersiz beslenen hastalar ve çok küçük çocuklarda izoniazidle birlikte kullanımlarda dikkatli olunmalıdır. PAS'la birlikte yapılan uygulamalar en az 3 saat aralıkla gerçekleştirilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Hepatotoksisite, baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik hali, trombositopeni ve allerjik cilt belirtileri gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Rifampisin, karaciğer enzimlerini endükleyici özelliği dolayısıyla oral antikoagülanlar, kortikosteroidler, siklosporin, dijital preparatları, kinidin, oral kontraseptifler, oral hipoglisemik ajanlar, dapson, narkotik ve analjeziklerin etkinliğini azaltabilir. Rifampisinle birlikte alındığında methadon, diazepam, verapamil, beta adrenerjik blokörler, klofibrat, progestinler, dizopramid, meksiletin, teofilin, kloramfenikol ve antikonvülsanların etkilerinde azalma olduğu bildirilmiştir; dozlarının ayarlanması gerekebilir. Oral kontraseptif kullananların rifampisin tedavisi sırasında hormonsuz doğum kontrol yöntemlerini tercih etmeleri önerilmelidir. Antasitlerle rifampisin absorpsiyonunun engellendiği gösterilmiştir. Halothan ile rifampisin birilikte kullanıldığında her iki ilacın da hepatotoksisitesi artar. Ketokonazol ile her ikisinin de serum konsantrasyonları azalır. Rifampisinin terapötik dozları serum folat ve Vit. B12'nin standart mikrobiyolojik tayinlerini engeller. Bromsulfalein ve serum bilirubin miktarlarında geçici yükselmeler görülür. Bu nedenle bu testler rifampisinin sabah dozundan önce yapılmalıdır. Ayrıca, delta amino levulinik asidsentetaz enzimi indükler. Bu nedenle rifampisin verilmesi ile porfiria şiddetlenebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Ampul: Günlük doz Erişkinlerde ve 25 kg'dan aşağı olan çocuklarda 2-3x250 mg çocuklarda 2x5-15 mg/kg'dır Tüberkülozda enfeksiyonun lokal tedavisinde 100-200 mg kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Rifateral {250 mg, 1 Ampul Ambalaj} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Rifateral {250 mg, 1 Ampul Ambalaj} yan etkileri, Rifateral {250 mg, 1 Ampul Ambalaj} fiyatı, ilaç bilgileri