Rifetem 125 Mg 1,5 Ml 1 Ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş.

Etken Madde: Rifamisin Sodyum

Kategori: Diğer/Antibiyotik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699508750429





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Rifetem Ampul, duyarlı organizmalar tarafından meydana gelen enfeksiyonlarda entikedir.- Gram pozitif bakterilerden ileri gelen bütün enfeksiyonlar ve özellikle penisilin G'ye dayanıklı penisilinlere veya aminoglikozidlere rezistan stafilokok enfeksiyonlarının tedavisinde,
Safra yollarının bakteriyel enfeksiyonlarında ,Safra yolu ameliyatlarında,
Gram-pozitif bakterilerden ileri gelen bronkopulmoner enfeksiyonlar, stafilokok septisemisi, stafilokok enteritleri, Yaygın piyojen enfeksiyonların lokal tedavisinde, Atipik mikobakteriyelenfeksiyonlarda, diğer ilaçlarla birlikte tüberküloz tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Rifetem, rifamisinlere ve lidokaine duyarlı kişilerde kontrendikedir. Hamile olma ihtimali olan kadınlarda ve hamileliğin ilk üç ayında kullanılmamalı, hamileliğin son altı ayında ve yeni doğmuş bebeklerde ancak gerekliyse ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Bu grup ilaçlar diğer hepatotoksik ilaçlarla birlikte veya karaciğer rahatsızlığı ve sarılığın mevcut olduğu durumlarda kullanıldığında, karaciğer fonksiyon bozuklukları ve ciddi sonuçlarortaya çıkabilir. Bu nedenle karaciğer fonksiyon testlerinin belli aralarla tekrarlanması gereklidir. Latent potensi olanlarda kullanılmamalı, safra yolları tıkalı olanlarda hepatik eliminasyonda azlma olacağı dikkate alınarak RİFETEM'in dozu azaltılmalıdır.

Menengokoksik hastalıkların tedavisinde uzun süren kullanımı direnç oluşumuna yol açabileceğinden dikkatli olmak gerekmektedir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Rifamisin sodyum enfeksiyonunu takiben bazı gastro-intestinal yan etkiler oluşmuştur. Yüksek dozları karaciğer fonksiyonunda bozukluğa neden olabilir. Deri fonksiyonları ender olarak kaydedilmiştir. Rifamisin yüksek dozda infüzyonunudan sonra dokularda geçici bir turuncu renk oluşabilir. İdrar, lakrimal salgı ve dışkıda da turuncumsu bir renk görülebilir.Nadir olarak bazı kişilerde baş ağrısı, baş dönmesi, ataksi, uyuşukluk hali, ciltte döküntüler, lökopeni ve alerjik trombositopeni yapabilir. Rifamisinler enjeksiyon yerinde irritasyon ve ağrıya neden olabilir. Bu nedenle çözelti içerisine Lidokalin HCI ilave edilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Kumarin tipi antikoagulan ilaçlar ve oral kontraseptiflerle birlikte kullanıldığında bunların etkisini azaltır.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde; Erişkinler ve 6 yaş üstündeki (25 kilonun üzerindekiler) çocuklar için :günde 12 saat ara ile 1 RİFETEM Ampul 250 mg intramüsküler enjeksiyon olarak uygulanır. Gerektiği taktirde doktor tavsiyesine göre her 8 saatte bir 1 RİFETEM Ampul 250mg uygulanır.6 yaşından küçük çocuklar için : doz vücut ağırlığına göre ayarlanır. Ortalama olarak günde kilo başına 10-30 mg verilir.
Tedaviye, ateşin düşmesinden sonra birkaç gün daha devam edilir. Kısa süreli veya yetersiz dozlardan kaçınılmalıdır.Ampiyem tedavisinde kullanımı:
Kavernin büyüklüğüne göre 1 ml veya 2 ml enjeksiyonluk suda seyreltilmiş bir RİFETEM Ampul 125 mg veya 250 mg. Doz aşımı : RİFETEM Ampul 250 mg ile doz aşımı reaksiyonları beklenmemekle birlikte yüksek dozların karaciğer fonksiyon bozukluğuna yol açabileceği gözönüne alınmalıdır. Keza yüksek doz uygulama sonucu hastada cilt ve vücut ifrazat sıvıları geçici olarak turuncu renk alabilir. Yüksek doz almış olan hastalarda karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Rifetem 125 Mg 1,5 Ml 1 Ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Rifetem 125 Mg 1,5 Ml 1 Ampul yan etkileri, Rifetem 125 Mg 1,5 Ml 1 Ampul fiyatı, ilaç bilgileri