Rifocin 100 Mg 10 Ml Kulak Damla

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Aventis Pharma Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde: Rifamicin SV

Kategori: Diğer/Antibiyotik

Fiyat 2,41 TL

Barkod No 8699809626683





Formülü:

* 1.5 ml çözelti, 125.0 mg rifamisin SV (sodyum tuzu), 5.0 mg lidokain hidroklorür monohidrat, 12.5 mg askorbik asit, 150.0 mg polivinilpirolidon, 1.5 mg potasyum metabisülfit, 0.5 mg disodyum EDTA, 6.750 mg sodyum bikarbonat, ad. PH=6.4-6.8 sodyum hidroksit, ad. 1.5 ml distile su içerir.

* 3 ml çözelti, 250.0 mg rifamisin SV (sodyum tuzu), 10.0 mg lidokain hidroklorür monohidrat, 25.0 mg askorbik asit, 300.0 mg polivinilpirolidon, 3.0 mg potasyum metabisülfit, 1.0 mg disodyum EDTA, 13.5 mg sodyum bikarbonat, ad. pH = 6.4-6.8 sodyum hidroksit, ad. 3.0 ml distile su içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Gram-pozitif mikroorganizmalardan ileri gelen bütün enfeksiyonlar ve özellikle diğer antibiyotik tedavilerinin cevap vermediği durumlarda,
- Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Füronküloz, piyodermit, favus, apse, flegmon, selülit, lenfadenitte,
- Osteomiyelitte, mastitte, doğum ve düşüklerden sonra görülen enfeksiyonlarda,
- Gram-pozitif mikroorganizmalardan ileri gelen bronkopulmoner enfeksiyonlar, stafilokokal septisemi, stafilokokal enteritlerde,
- Gram-negatif mikroorganizmalar veya karışık floranın neden olduğu enfeksiyonlar da dahil safra yollarına ait bakteriyel enfeksiyonlar (kolesistit, hepatokolanjit v.s.)'ın tedavisinde ve safra yolları ameliyatlarında profilaktik olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Rifocin rifamisinlere ve lidokaine duyarlı hastalarda, ağır karaciğer yetmezliklerinde ve safra yollarının global tıkanıklıklarında, hamile olma ihtimali olan kadınlarda ya da hamileliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Yüksek dozda Rifocin alımından sonra idrarda kırmızımtrak renklenme görülebilir. Bu endişelenecek bir durum değildir. Yetersiz hepatik eliminasyon nedeniyle safra yollarının tıkanması sonucunda kanda rifamisin SV düzeyi artabilir. Bu gibi durumlarda antibiyotiğin dozu ayarlanmalıdır. Lidokain içerdiğinden dolayı Rifocin'in intramüsküler kullanımda sinir dokularına yakın yerlerde kullanımından sakınmalıdır. 3 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Rifocin potasyum metabisülfit içerdiğinden bazı duyarlı kişilerde ve özellikle astımlılarda alerjik tipte reaksiyonlara ve ciddi astmatik vakalara yol açabilir. Rifocin doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Rifocin önerilen dozlarda iyi tolere edilir. Alerjik reaksiyonlar (ciltte kızarıklık, ürtiker, kaşıntı, eozinofili) gastrointestinal rahatsızlıklar (bulantı, diyare gibi) ve karaciğer fonksiyonlarında geçici anormallikler (serum bilirubin ve transaminaz düzeylerinde artış) çok nadir vakalarda gözlenmiştir. Bazen enjeksiyon yerinde ağrı veya infiltrasyon meydana gelebilir.

İlaç etkileşimleri:

Kumarin tipi antikoagulan ilaçlar ve oral kontraseptiflerle birlikte kullanıldığında bunların etkisini azaltır.

Kullanım şekli ve dozu:

Rifocin ampul 125 mg ve 250 mg'lık ampul halindedir (hazır çözelti) Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Enjeksiyon halinde kullanılışı (i.m.) Büyükler ve 25 kg'dan fazla olan 6 yaşın üstündeki çocuklar için günlük doz 12 saat arayla bir Rifocin 250 mg Ampuldür. Bu miktar doktor önerisiyle günde 750mg'a kadar artırılabilir. Daha küçük çocuklar için genellikle ortalama 10-30 mg/kg/günlük doz tavsiye edilir. Ateş düştükten sonra tedaviye birkaç gün devam edilir.
Anahtar Kelimeler: Rifocin 100 Mg 10 Ml Kulak Damla prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Rifocin 100 Mg 10 Ml Kulak Damla yan etkileri, Rifocin 100 Mg 10 Ml Kulak Damla fiyatı, ilaç bilgileri