Roferon-a 9 Miu
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.
Etken Madde: Interferon Alfa 2a
Kategori: Gastroenteroloji & Hepatoloji/Antiviral ve antiproliferatif ajan
Fiyat 110,33 TL
Barkod No 8699505952871
Formülü:
Bir tek doz s.c. enjeksiyona hazır şırınga, 0.5 ml'de 18 milyon internasyonal ünite (MIU) interferon alfa-2a, 3.605 mg sodyum klorür, 0.385 mg amonyum asetat, 5 mg benzil alkol, 0.10 mg polisorbat 80, pH ayarı için glasiyel asetik asit ve sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su içerir.Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Roferon-A şu hastalıkların tedavisinde endikedir:Kontrendikasyonları:
Roferon-A aşağıda belirtilen hastalar için kontrendikedir: 1) Rekombinant interferon alfa-2a veya preparatın bileşenlerinden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık hikayesi olanlar,2) Daha önceden ağır kalp hastalığı ya da herhangi bir kalp hastalığı hikayesi bulunanlarda, doğrudan kardiyotoksik etki gösterilememiştir. Bununla beraber Roferon-A kullanımı ile sıklıkla ilişkisi olan, kendi içinde sınırlı, akut toksisitelerin (örneğin ateş, titreme) daha önceden var olan kalp hastalıklarını alevlendirebilmesi olasıdır. 3) Ağır böbrek, karaciğer ya da kemik iliği disfonksiyonu, 4) Epilepsi ve/veya merkezi sinir sistemi fonksiyon bozukluğu, 5) İlerlemiş dekompanse karaciğer hastalığı olanlar 6) Kısa dönem steroid tedavisi hariç, yakın geçmişte veya halen immünosupresiflerle tedavi edilen kronik hepatitli hastalar, 7) Aynı HLA'ya sahip bir akrabası bulunan ve yakın gelecekte allojenik kemik iliği transplantasyonu için aday olabilecek kronik miyelositik lösemi (KML) hastaları.Uyarılar/Önlemler:
Roferon-A, nöropsikiyatrik, otoimmün, iskemik ve enfeksiyöz hastalıklara bağlı olarak ölümlere neden olabilir veya bu hastalıkların gelişimini hızlandırabilir. Yan etkiler/Advers etkiler:
Advers reaksiyonlarla ilgili aşağıdaki veriler çok çeşitli maligniteleri olan, daha önceki tedavilere yanıt vermemiş olan, hastalığın ilerlemiş dönemlerinde bulunan kanserli hastaların, kronik B ve kronik C hepatitli hastaların tedavisinden elde edilen bilgilere dayanmaktadır. Birçok kanser hastasında şu anda önerilen dozlardan anlamlı derecede daha yüksek dozlar uygulanmıştır. Bu, istenmeyen reaksiyonların genellikle geçici olduğu ve tedavi kesildikten sonra 1-2 hafta içinde tedavi öncesi duruma döndüğü hepatit B'li hastalara kıyasla (saç dökülmesindeki artış birkaç hafta devam edebilir) kanser hastalarında istenmeyen reaksiyonların daha sık ve şiddetli olmasını açıklamaktadır. İlaç etkileşimleri:
Alfa-interferonlar karaciğerdeki mikrozomal P450 sitokrom enzimlerin aktivitesini azaltarak oksidatif metabolizmayı etkileyebilirler. Roferon-A ile beraber bu yolla metabolize edilen ilaçlar uygulandığında bunu dikkate almak gerekir. Aynı anda uygulanan alfa-interferonların teofilin klerensini azalttığı bildirilmiştir.Kullanım şekli ve dozu:
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;