Romaksen Forte 500 Mg 20 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş.

Etken Madde: Naproksen Sodyum

Kategori: Diğer/NSAI

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699508010165





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Romatoid artrit, osteoartrit, jüvenil artrit, enkilozan spondilit, tendinit, bursit ve akut gut tedavisinde; ayrıca primer dismenore tedavisinde ve hafif-orta dercedeki ağrının giderilmesinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Naproksene alerjisi olan kişilerde kontrendikidir. Ayrıca aspirin veya diğer nonsteroid antienflamatuvar analjezik ilaçlara karşı astım, rinit ve nazakl polit sendromu geliştiren hastalarda da kontendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Preparat tok karına kullanılmalıdır. Aşırı duyarlı hastalarda aspirin benzeri ilaçlara reaksiyon gösterenlerde, aktif mide veya duodenum ülseri bulunan hastalarda kullanılmaz. Kalp yetmezliği ve böbrek ve karaciğer onksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılır.
17 ketosteroid ve 5-HIAA testlerinin sonuçlarını etkileyebilir. Hidantoin, sulfonamid, sulfonilüre, betablokörler, furosemid ve lityum tuzları gibi ilaçların etkilerini artırır. Probenisid bu preparatın yarılanma ömrünü artırır. Antikoagülanlarla birlikte kullanılmaz.
Hamile kadınlarda yeterli ve kontrollu çalışmalar olmadığından hamilelere verilmemelidir.
Emziren annelerde naproksen anne sütünde plazmadakinin % 1 oranında geçebileceğinden emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.
16 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Sadece juvenil artritte 5 yaşından büyük çocuklarda 10 mg/kg dozda 12 saat arayla verilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Gastrointestinal yan etkiler: Kabızlık, mide yanması, aptominal ağrı, bulantı, hazımsızlık, diyare ve stomatit.Baş ağrısı, uyuşukluk, baş dönmesi, denge kaybı ve kaşıntı, terleme, erupsiyonlar, purpura, ekimozlar görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

In vitro olarak yapılkan çalışmalarda, naproksenin proteine olan afinitesinden dolayı, albumine bağlı diğer ilaçları bağlanma yerlerinden çıkarı, kendisi bağlanır. Bu nedenle Romaksen ile birilkte hidantoin, sülfanomid veya sülfonilüre alan hastala, bu ilaçlara karşı toksisite belirtileri için gfözlenmelidir.furosemidin natrüretik etkisi bu sınıftaki bazı ilaçlar tarafından inhibe edilir. Renal lityum klerensinin inhibisyonu, plazma lityum konsantrasyonlarını arttırır.Bu ve diğer nonsteroidal ilaçlar propranolol ve diğer b-blokerlerin antihipertansif etkilerini azaltabilir. Aynı zamanda verilen probenisid, napropsinin plazma seviyelerini arttırır vfe plazma yarı-ömrünü uzatır. Metotreksatla birlikte uygulanması halinde tedbirli olunmalıdır, çünkü nonsteroid antienflamatuvar ilaçların hayvanlarda metotreksatın tübüler sekresyonunu azalttığı, bunun da ilacın toksisitesini arttırdığı kaydedilmiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Mutad doz 2x250-500mg/gün dozda, yemeklerden sonradır. Max. günlük doz 1.250g'dır. Akut gut tedavisinde başlama dozu 750mg va daha sonra nöbet geçinceye kadar her 6 saatte bir 250 mg kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Romaksen Forte 500 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Romaksen Forte 500 Mg 20 Tablet yan etkileri, Romaksen Forte 500 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri