Saç-bi-toks {150 Ml Şişe Emülsiyon}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abbott Laboratuvarı A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Pedinkülosit

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Kıllı ve saçlı bölgelerdeki bitlenmelerde

Kontrendikasyonları:

Vigabatrine karşı olan hassasiyet durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Göze, ağız, burun mukozasına temas ettirilmemelidir. Lokal irritasyona neden olabilir

Yan etkiler/Advers etkiler:

Önemli yan etkiler, merkezi sinir sistemi ile ilişkili olup, muhtemelen vigabatrinin etkisiyle serebral GABA da meydana gelen artıştan kaynaklanmaktadır. En sık rastlanan yan etkiler, uyku hali ve yorgunluktur. Uygulama sırasında bildirilen diğer etkiler, özellikle baş dönmesi, ajitasyon, aşırı hassasiyet, depresyon, baş ağrısı ve daha az sıklıkla bilinç bulanıklığı, hafıza kaybı ve diplopidir. Merkezi sinir sistemi ile ilişkili olmayan diğer yan etkiler yaygın değildir, en yaygın olanı vücut ağırlığında artış ve minör gastrointestinal problemlerdir. Uygulama sırasında; SGOT ve SGPT de görülen düşüşlerin, bu transaminazların inhibisyonu sonucu meydana geldiği kabul edilmektedir. Çocuklarda, en sık rastlanan yan etkiler, ajitasyon, saldırganlık ve nadiren uykusuzluktur. Bu reaksiyonlar tedavinin başlangıcında görülür ve dozun azaltılmasıyla tedricen ortadan kalkar.

İlaç etkileşimleri:

Vigabatrin metabolize olmadığından ve proteine bağlanmadığından, sitokrom P450'yi veya ilaç metabolizmasından sorumlu enzimleri indükleyici etkisi bulunmamaktadır. Diğer ilaçlarla etkileşim riski çok azdır. Bazen fenitoin konsantrasyonunda maksimum % 20'ye kadar varan tedrici bir azalma bildirilmektedir. Bu etkileşimin kesin mekanizması bilinmemektedir. Genellikle, bu etkileşimin klinik sonuçları bulunmamaktadır. Kontrollu çalışmalarda, karbamazepin, fenobarbital veya sodyum valproat ile bir etkileşim gözlenmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Lokal olarak şampuan gibi 1-2 kez uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Saç-bi-toks {150 Ml Şişe Emülsiyon} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Saç-bi-toks {150 Ml Şişe Emülsiyon} yan etkileri, Saç-bi-toks {150 Ml Şişe Emülsiyon} fiyatı, ilaç bilgileri