Salazopyrin-en 500 Mg 50 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Salisilazosulfapiridin

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Ülseratif Kolit, Antienfektif

Fiyat 9,97 TL

Barkod No 8699502040106





Formülü:

Salicylazosulfapyridine - 500 mg

Farmakolojik özellikleri:

Salazopryin, sülfapiridin ve salistik asidin bir asit-azo bileşiğidir. İltihaplı barsak hastalıkları ve aktif romatoid artrit tedavisinde kullanılır.

Endikasyonları:

Antienflamatuar, immunsupresif ve antibakteriyel etkilidir. Ülseratif kolit gibi iltihaplı barsak hastalıkları ve aktif romatoid artritin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

İki yaşından küçük çocuklarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Tabletler yemeklerle birlikte kullanılmalıdır. Etken maddeye duyarlılık durumunda, intestinal ve üriner obstrüksiyonlarda, gebelikte ve laktasyon dönemlerinde kullanılmamalıdır. Renal ve hepatik yetmezlik, allerji veya bronş astmasında dikkatle kullanılmalıdır. Uzun süreli tedavilerde belirli aralıklarla kan sayımları ve idrar tahlileri yapılmalıdır. İdrarı sarı-turuncu renge boyayabileceği hastaya bildirimelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Salazopyrin tedavisinde görülebilen bazı yan etkiler, ülseratif kolit ve Crohn hastalığının belirtileriyle karıştırılabilir. Bu nedenle, kesin bir ayrım yapmak zordur.

Yan etkileri: bulantı, iştahsızlık, vücut sıcaklığında artış, eritem, kaşıntı, baş ağrısı. Seyrek görülen yan etkiler: Hemotolojik: eritrosit anomalileri, siyanoz, lökopeni, trombositopeni. Mide-barsak:dolgunluk hissi ve karın ağrısı. Merkezi sinir sistemi: baş dönmesi ve kulak çınlaması. Böbrek: proteinüri, hematüri, kristalüri. Akciğer: nefes darlığı, öksürük, ateş ve eozinofiliyle birlikte görülen alveoler fibroz. Aşırı duyarlık reaksiyonları: periorbital ödem, serum hastalığı, LE-sendromu, nefrotik sendrom

İlaç etkileşimleri:

Salazopyrin ile birlikte kullanıldığında folik asit ve digoksin emiliminde azalma olduğu bildirilmiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Günlük doz iltihaplı barsak hastalıklarında başlangıçta 3-4x2-4 tablet ve idame tedavisi olarak 2-3x2 tablet ve romatoid artritte 1. hafta akşamlaları 1 tablet, 2. hafta sabah ve akşam birer tablet, 3. hafta sabah 1, akşam 2 tablet ve 4. hafta sabah ve akşam 2'şer tablettir.
Anahtar Kelimeler: Salazopyrin-en 500 Mg 50 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Salazopyrin-en 500 Mg 50 Tablet yan etkileri, Salazopyrin-en 500 Mg 50 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri