Salbulin 200 Doz Inhaler

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Medsan İlaç Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Etken Madde: Salbutamol

Kategori: Diğer/BetaAdrenerjik stimulan

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699617520111





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Bronşiyal astım tedavisi ve önlenmesi ile bronşit ve amfizemden kaynaklanan reversibl hava yolu obstrüksiyonu tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda, uzun sürteli etkisi nedeniyle kronik astım ve kronik bronşit için rutin idame idame tedavisinde de kullanılabilir. Akut dispanea krizlerini iyileştirmek için kullanılabilir. Ayrıca olaydan önve veya egzersizden kaynaklanan astımları önlemek için de kullanılabilir. Aynı zamanda, bronş reseptörleri üzerinde selektif etkisi olması ve kalp reseptörleri üzerinde etkili olmaması nedeniyle, beta-bloker ilaçları alan hastalar dahil, kalp hastalarına veya hipertansiyona sahip hastalardaki bronş spazmlarını tedavi etmede kullanılabilir. Salbutamol, bronş kaslarındaki beta-adrenerjik reseptörler üzerinde yüksek derecede seçmeli etkiye sahip sempatomimetik bir etkendir. Terapötik düzeyde kalp reseptörleri üzerinde etkisi azdır.

Kontrendikasyonları:

Salbutamol'e karşı aşırı duyarlığı olduğu bilinenlerde, kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Salbutamol diğer sempatomimetik aminler gibi, kardiyovasküler rahatsızlıkları olanlarda, konvülzif rahatsızlıkları olanlarda, diabetlilerde dikkatle kullanılmalıdır. Uygulanan Salbulin İnhaller'in etkili dozunun en az üç saat rahatlama yapmaması halinde de derhal doktoruna müracaat etmesi tavsiye edilir.

Salbutamol, Tirotoksikoz rahatsızlığı olanlara dikkkatle uygulanmalıdır. Diğer beta-adrenerjik agonist inhaller'de potansiyel olarak paradoksal bronkospazma neden olabilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman derhal tedavi kesilerek alternatif bir tedavi aranmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadiren orta dereceli tremor ve baş ağrısı rapor edilmiştir. Çok nadir olarak geçici kas krampı bildirilmiştir. Aynı şekilde anjioödem, ürtiker, bronkospazm, hipertansiyon ve kollaps gibi hipersensitivite reaksiyonları da çok nadir olarak rapor edilmiştir. Yan etkileri genellikle hafif ve geçicidir.

İlaç etkileşimleri:

Salbulin İnhaller, MAO ve trisiklik antidepresanlarla tedavi gören hastalarda Salbutamol'un vasküler sistem üzerindeki etkileri artacağından dikkatle kullanılmalıdır.
Non selektif beta-blokerleri ile birlikte kullanılması her iki ilacın da etkisiz kalmasına neden olur.

Kullanım şekli ve dozu:

Yetişkinler : Akut bronşiyal spazm tedavisi ve aralıklı bronşit nöbetlerinin kontrol altına alınması için; günde üç veya dört kez ikişer soluma, egzersizden kaynaklanan bronş spazmının önlenmesi için, egzersizden yarım saat önce; iki soluma.
Çocuklar : Akut bronşiyal spazm tedavisi, nöbetsel astım kontrolü için veya egzersizden önce; bir soluma, rutin bakım veya önleyici tedavi için; günde üç-dört kez birer soluma gerektiğinde ise bu doz günde üç-dört kez ikişer solumaya çıkarılabilir.
Yaşlılar : Dozaj, diğer yetişkinler için öngörülenle aynıdır.
Önerilen dozdan fazla kullanmanız çok tehlikeli olabilir. Eğer size önerilen doz inhaller etkisiz kalırsa derhal doktorunuza başvurunuz.
Anahtar Kelimeler: Salbulin 200 Doz Inhaler prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Salbulin 200 Doz Inhaler yan etkileri, Salbulin 200 Doz Inhaler fiyatı, ilaç bilgileri