Salbutol 2 Mg 100 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sandoz Ürünleri İlaç Gıda Kimya ve Tohum San. A.Ş.

Etken Madde: Salbutamol

Kategori: Solunum Sistemi/Antiastmatik ve bronkodilatör

Fiyat 2.38 TL

Barkod No 8699516017040





Formülü:

Her 5 ml'de (1 ölçek)

Salbutamol 2 mg

Alkol,Koruyucu;metil paraben, propil paraben,Antioksidan; sodyum metabisülfit,Tatlandırıcı ve koruyucu; sakkaroz, ökaliptus esansı, mandarin esansı

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

SALBUTOL şurup reversibl obstrüktif solunum yolu hastalığı (Bronşiyal astım, anfizem,astmatiform bronşit,kronik bronşit) bulunan 2 yaş ve üstündeki çocuklar ve yetişkinlerde bronkospazmın, giderilmesi için endikedir.Astımlı hastalarda yapılan araştırmalarda nefes darlığının giderilmesi ile birlikte pulmoner fonksiyonlarda düzelme olduğuda gösterilmiştir.

Kontrendikasyonları:

Salbutamol'e karşı aşırı duyarlılığının varlığı bilinen hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Her ne kadar tavsiye edilen dozlarda salbutamol kardiyovasküler sistemdeki beta 1 reseptörler üzerinde bir etki göstermemekte ise de diğer tüm sempatomimetik ilaçlarla da olduğu gibi bu ilaçla tedavi gören hastalarda kardiyovasküler ve santral sinir sistemleri stimülan etki ihtimali hatırda tutulmalıdır. Bu nedenle, salbutamol tedavisi sırasında koroner yetmezlik ve hipertansiyon gibi kardiyovasküler şikayeti bulunan hipertiroidili hastalar,diabetlilerde ve sempatomimetik ilaçlara tahammülsüzlük gösterenlerde dikkatle kullanılmalıdır.

Gebelikte kullanılması : Gebelik sırasında kullanılmasının emniyetliliğini gösteren bir bulgu yoktur. Ancak doğumu geciktirdiğine ilişkin bazı yayınlar mevcuttur. Bu tip hastalarda ağır bronkospazmları gidermek amacı ile kullanma zorunluluğu olması halinde elde edilecek yararlılığın varolan riskden çok fazla olması gerekir. Süt verme döneminde kullanım : SALBUTOL etken maddesi salbutamol'ün insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle ya süt verilmesi ya da ilacın alınması kesilmelidir.

Pediyatrik kullanım : 2 yaşın altındaki çocuklarda ilacın emniyetliliği kesin olarak gösterilememiştir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Her ne kadar çok nadir hafif ve geçici yan etkiler ortaya çıkabiliyorsa da salbutamol ile de diğer sempatomimetik ilaçlarla aynı tabiatta yan etkiler görülebilir. Bunlar içinde tremor, sinirlilik, baş ağrısı, taşikardi epigastrik ağrı gibi genellikle geçici ve tedavinin kesilmesine neden olmayan yan etkiler bulunmaktadır.

İlaç etkileşimleri:

SALBUTOL Şurupla eş zamanlı olarak diğer oral sempatomimetik ilaçların verilmesi tavsiye edilmez. Aynı şekilde Salbutol ile tedavi sırasında inhalasyon yolu ile başka bir bronkodilatör de (adrenerjik stimülan tip) uygulanmamalıdır. Böyle bir uygulama zorunlu ise alternatif tedaviye geçilmelidir.Salbutamol monoamin oksidaz inhibitörleri veya trisiklik antidepresan tedavisi gören hastalarda dikkatle verilmelidir.Aynı şekilde beta bloker ilaçlarla birbirlerinin etkilerini bloke etmektedirler.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;

Tavsiye edilen mutad dozaj;

Yetişkin ve 12 yaşın üstünde : Günde 3veya 4 kez 2 mg veya 4 mg (5 veya 10 ml)

6-12 yaş arası : Başlangıç dozu günde 3 veya 4 defa 2 mg (5 ml)

2 ila 6 yaş arası : 0.1 mg/kg hesabı ile 2 mg'ı geçmeyecek şekilde başlangıç dozu verilir ve bu doz günde 3 veya 4 defa uygulanarak tedaviye devam edilir.



Doz ayarlaması; Yetişkin ve 12 yaşın üstündeki çocuklarda günde 4 defa 4 mg'ın üstünde dozaj uygulaması ancak tedaviye cevap alınmaması halinde düşünülmelidir ve maksimum dozaj günde 4 defa 8 mg'ı geçmemelidir. 6 ila 12 yaş arasındaki başlangıç dozu günde 4 defa 2 mg uygulandığı halde cevap alınmamış vakalarda total günlük doz 24 mg'ı geçmeyecek ve eşit dozlarda bölünmüş olarak verilecek şekilde kademeli olarak artırılabilir. 2 ila 6 yaş arasında, başlangıç dozuna cevap alınmadığı hallerde maksimum günlük doz günde 3 defa 4 mg'ı geçmeyecek şekilde kademeli olarak 0.2 mg/kg'a kadar çıkarılabilir. Yaşlı hastalarda ve beta adrenerjik stimülatörlere duyarlı kişilerde başlangıç dozu günde 3 ila 4 defa 2 mg'ı geçmemelidir.

Takiben her hastaya uygun doz ayarlaması yapılmalıdır.

AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ :

Herhangi bir nedenle ilacın aşırı miktarda alınmış olması halinde dializden ziyade kardiyoselektif beta bloker uygulanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Salbutol 2 Mg 100 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Salbutol 2 Mg 100 Tablet yan etkileri, Salbutol 2 Mg 100 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri