Salofalk 500 Mg 30 Supozituar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Ali Raif İlaç San. A.Ş. ARİS

Etken Madde: Mesalazin

Kategori: Gastroenteroloji & Hepatoloji/Antienflamatuar

Fiyat 46,03 TL

Barkod No 8699543890036





Formülü:

Her enterik tablet 250 mg mesalazin (5-ASA) ve boyar madde olarak titanyum dioksit ve demir oksit içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Ülseratif kolit (akut vakaların tedavisinde ve hastalığın tekrarını önlemek için), Crohn hastalığı (akut nöbetlerin) tedavisinde.

Kontrendikasyonları:

Ciddi karaciğer ve böbrek fonksiyona bozukluklarında ve aktif gastro-duodenal ülser vakalarında, patolojik kanama eğilimi görülen vakalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Salofalk, gebeliğin son birkaç haftasında, yeni doğmuş bebeklerin tedavisinde kullanılmamalıdır. Gebeliğin ilk üç ayında, ancak tıbbi zaruret olduğu takdirde kullanılmalıdır. Emzirme sırasındaki kullanım için yeterli bilgi henüz mevcut değildir. Ancak, ilacı kullanan anneler, bebeklerini emzirmekten kaçınmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Alerjik cilt kızarmaları, ilaç tedavisine bağlı hiperpreksia, bronş spazmı ve Lupus erythematosus benzeri sendrom gibi doza bağlı olmayan aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir.

Yüksek methemoglobin seviyelerine rastlanabilir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Salofalk ile birlikte alındığında sülfonilürelerin hipoglisemik etkisi artabilir. Kumarin türevleri, metotreksat, probenesid, sülfinpirazon, spironolakton, furosemid ve rifampisin gibi ilaçlarla etkileşebileceği hatırda tutulmalıdır. Salofalk, glukokortikoidlerin midedeki advers etkilerini şiddetlendirebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Başka şekilde tavsiye edilmedikçe, akut enflamatuar semptomlar için ağızdan bol suyla ve yemeklerden sonra sabah, öğle ve akşam ikişer Salofalk Enterik Tablet alınmalıdır. Hastalığın tekrarını önlemek için yapılan idame tedavisinde sabah, öğle ve akşam olmak üzere ikişer enterik tablet alınmaya devam edilebilir.

Salofalk enterik tabletleri ile tedavi gerek akut enflamatuar dönemlerde, gerekse uzun süreli tedavilerde istenen terapötik başarıya ulaşmak için bilinçli ve muntazam olarak uygulanmalıdır.

DOZAŞIMI VE TEDAVİSİ:

Dozaşımı durumunda gastrik lavaj, diürezi teşvik etmek için I.V. elektrolit transfüzyonu yapılır. Spesifik bir antidotu yoktur.
Anahtar Kelimeler: Salofalk 500 Mg 30 Supozituar prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Salofalk 500 Mg 30 Supozituar yan etkileri, Salofalk 500 Mg 30 Supozituar fiyatı, ilaç bilgileri