Salsil-2 60 Gr Jel

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Embil İlaç Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde: Salisilik Asit

Kategori: Dermatoloji/Topikal

Fiyat 12,47 TL

Barkod No 8699584340149





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akne vulgaris'in topikal tedavisinde kullanılır. Salisilik asit tıkalı folikülleri açar ve yeni komedonların oluşumunu önler, cildin üst tabakasını ve porları temizlediği için akne tedavisinde tek başına veya tedaviye yardımcı olarak, ayrıca seboreik dermatite cildi temizleyici ve tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

Kontrendikasyonları:

Salisilik aside duyarlı olduğu bilinen kişilerde, 2 yaşın altındaki çocuklarda, diyabetiklerde ve dolaşım bozukluğu olan hastalarda, iltihaplı, enfekte ya da irite olmuş dokularda kullanılmamalıdır. Ayrıca ışın tedavisinden önce kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Yalnızca topikal kullanım içindir. Vücudun geniş bir bölgesine gereğinden fazla miktarda ve uzun sürede uygulandığında sistemik toksik belirtiler oluşabilir. Ciltte kuruluk ve iritasyona neden olabilir. Kuruluk ve pullanma görülürse, günde bir kez ya da gün aşırı kullanılmalıdır. Gözlere ve mukozalara uygulanmamalıdır. Kazara temas olursa derhal 15 dakika su ile yıkanmalıdır. Gebelede, emzirenlerde, çocuklarda ve yaşlılardaki kullanımına yönelik yapılmış araştırma yoktur. Sistemik emilimi söz konusu olabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Salisilik asit hafif iritan bir maddedir. Topikal uygulama ile ciltten emilebilir. Baş dönmesi, işitme kaybı, halsizlik, bulantı, kusma, diyare, psişik değişiklikler ile karakterize salisilat toksisitesi çok nadir de olsa görülebilir. Salsil-2 jel'deki salisilik asit konsantrasyonu çok düşük olduğundan ve Mikrosünger sisteminin sağladığı kontrollü ve sürekli salınım ile iritasyon ve diğer yan etkilerin görülme olasılığı çok daha düşüktür.

İlaç etkileşimleri:

Bu prepatın uygulanmasından sonra ya da aynı anda diğer topikal akne ilaçlarının kullanılması, cildin iritasyonunu ve kuruluğunu artırabilir. İçerdikleri aktif madde miktarına bağlı olarak, aşağıdaki maddeler ile kombine kullanımı sonucu etkileşime girebilir : Soyucu veya medikal sabun, ya da temizleyiciler, akne prepatları ya da benzoil peroksit, rezorsinol, sülfür, tretinoin gibi soyucuları içeren preparatlar, after-shave losyonlaı, astrenjanlar, parfümlü sabunlar, traş kremi ya da losyonları gibi alkol içeren preparatlar, kurutucu etkili kozmetik ya da sabunlar, isotretinoin, medikal kozmetikler.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde; günde bir ya da iki kez, cilt sabunlu su ile yıkanıp, durulandıktan sonra, cilde ince bir tabaka şeklinde ve yaygın olarak uygulanmalı ve ciltte bırakılmalıdır. Ciltte kuruluk ya da pullanma görülürse doz azaltılmalı ya da günaşırı uygulamaya geçilmelidir. Salsil-2 jel akne tedavisinde diğer ilaçlara yardım olarak, örn. Benzoil peroksit içeren Aksil-2.5 krem, Aksil-5 krem, Aksil-5 Tinted krem gibi topikal preparatlara yardımcı olarak da kullanılabilir. Ancak bu durumda cilde aynı anda uygulanmamalıdır. Akne, yavaş iyileşen bir hastalıktır. Topikal akne tedavisinde ilaçların yararı en erken dört haftada, tercihen altı-on iki haftada görülebilmektedir.
Anahtar Kelimeler: Salsil-2 60 Gr Jel prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Salsil-2 60 Gr Jel yan etkileri, Salsil-2 60 Gr Jel fiyatı, ilaç bilgileri