Santafer Fort 30 Film Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Berksam İlaç Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Demir Iii + Hidroksid Polimaltoz + Folik Asit

Kategori: Diğer/Demir Eksikliği Tedavisi

Fiyat 9,97 TL

Barkod No 8699566096286





Formülü:

Bir film tablet; etkin madde olarak 100 mg elementer demire eşdeğer demir III hidroksit polimaltoz kompleksi ile 0,350 mg folik asit, boyar madde olarak titanyum dioksit (E 171), kırmızı demir oksit (E 172), sarı demir oksit (E 172) ve ponceau 4R lak (E 124) içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Özellikle hamilelik ve laktasyon dönemindeki demir ve folik asit desteği olmak üzere değişik kökenli tüm demir eksiklikleri ile demir eksikliği anemisinin tedavi ve profilaksisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Demir yüklenmesi (hemokromatozis, kronik hemoliz), demire karşı aşırı duyarlılık, demir kullanımı bozukluğu (kurşun anemisi, sidero-akrestik anemi) ve talasemi durumlarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Mide ve bağırsak ülseri bulunan hastalara dikkatle verilmelidir. Yemekle birlikte veya yemeklerden sonra alınması tavsiye edilmektedir. Oral demir preparatlarının kullanımı sırasında dışkının rengi koyulaşabilir. Bu durum, normal olup herhangi bir önlem gerektirmez. Dışkıda gizli kan aranması sırasında yanılgıya neden olmaz. Bu nedenle, bu inceleme sırasında tedavinin kesilmesine gerek yoktur.


 


GEBELİKTE ve EMZİRME DÖNEMİNDE KULLANIMI

Yan etkiler/Advers etkiler:

Gastrointestinal yan etkiler (gastrointestinal irritasyon, bulantı, kabızlık, ishal gibi) görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

İki değerlikli demir içeren preparatların gıdalarla ve bazı ilaçlarla (tetrasiklin vs.) birlikte alınması halinde ortaya çıkan etkileşimlerin Santafer Fort Film Tablet'in bileşimindeki üç değerlikli demir hidroksit polimaltoz kompleksi ile gözlenmediği bildirilmiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Santafer Fort Film Tablet, yemeklerle birlikte veya yemeklerden sonra alınmalıdır. Normal dozu, günde 1 film tablettir. Hekimin gerekli gördüğü durumlarda günde iki defa 1 film tablet alınabilir.

Anahtar Kelimeler: Santafer Fort 30 Film Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Santafer Fort 30 Film Tablet yan etkileri, Santafer Fort 30 Film Tablet fiyatı, ilaç bilgileri