Saphire 20 Mg 30 Film Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Aset İlaç San. Ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Atorvastatin Kalsiyum

Kategori: Diğer/Antihiperlipoproteinemik

Fiyat 41,11 TL

Barkod No 8699724090064





Formülü:

Atorvastin calcium, 10-20-40 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Diyet vb. nonfarmakolojik önlemlerin yetersiz olduğu durumlar, primer hiperkolesterolemi, kombine hiperlipidemi ile heterozigot ve homozigot familyal hiperkolesterolemili hastalarda yükselen total kolesterol, LDL-kolesterol, apolipoprotein B ve trigliseridlerin düşürülmesinde diyete yardımcı olarak.

Kontrendikasyonları:

Aktif hepatik yetmezlik, serum transaminaz yükselmesi gebelik, laktasyon ve uygun kontraseptif yöntem kullanmayan çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda.

Uyarılar/Önlemler:

Tedavi süresince periyodik karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır. Oluşabilecek miyaljiye karşı dikkatli olunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Konstipasyon, gaz, dispepsi,abdominal ağrı, baş ağrısı, mide bulantısı, miyalji, asteni, diyare ve uykusuzluk gibi.

İlaç etkileşimleri:

Siklosporin, fibrik asit türevleri, eritromisin, azol antifungaller ve niasinle birlikte kullanım miyopati riskini arttırır. Digoksin kullanan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Oral kontraseptiflerin konsantrasyonunu arttırabilir. Antasitlerle birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Başlangıç dozu günlük 1x10 mg'dır. Doz ayarlanması başlangıçtaki LDL-C düzeyine, tedavinin amacına ve hastanın yanıtına göre kişisel olarak ayarlanmalıdır. Dozaj ayarlanması 4 hafta veya daha fazla aralıklarla yapılmalıdır. Max. günlük doz 1x80 mg'dır. Preparat günün herhangi bir saatinde yemeklerle birlikte veya ayrı olarak uygulanabilir. Renal yetmezliklerde doz ayarı gerekmez.
Anahtar Kelimeler: Saphire 20 Mg 30 Film Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Saphire 20 Mg 30 Film Tablet yan etkileri, Saphire 20 Mg 30 Film Tablet fiyatı, ilaç bilgileri