Scabin Forte 250 Mg 125 Ml Likit

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Benzil Benzoat

Kategori: Parazitoloji/Skabisitler Ve Ektoparazitler

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699514656135





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Uyuz ve bit tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Bileşimindeki maddelerden birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık hallerinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Benzil benzoat göz ve mukoz membranlar için irritan özelliği bulunan bir maddedir. Bu nedenle yüz, göz ve mukoz membranlarla temas ettirilmemelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

İlaç etkileşimleri:

Yanlışlıkla veya bir başka nedenle oral olarak alınması halinde MSS stimülasyonu ile konvülziyonlar ortaya çıkabilir. Bu gibi zehirlenme durumlarında emetik ilaçlar kullanılmalı veya gastrik lavaj yapılmalı, ayrıca gerekirse antikonvülzanlar verilmelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

Uyuz tedavisi: Hasta önce bol sabunlu su ile yıkanır. Scabin Fort Likit boyundan itibaren tüm vücuda pamukla sürülür. Özellikle parmak araları, kadınlarda meme altı, koltuk altları ve derinin büklüm yerleri fazla bastırılmadan ovulmalıdır. İlacın uygulanmasından sonra 5-10 dakika çamaşır giyilmeden beklenir ve daha sonra banyodan önce çıkarılan giysiler, yeniden bulaşmayı önlemek ve giysiler üzerindeki sarkoptların imhasını sağlamak amacıyla yeniden giyilir. Uygulamadan 24 saat sonra sıcak veya ılık su ile banyo yapılır. Banyo yapma olanağı bulunmadığı durumlarda ilaç, günde bir defa olmak ve ilk iki gün çamaşırlar da değiştirilmemek koşuluyla üç gün süreyle uygulanır.

Bit tedavisi: Üç gün süreyle saçlı deriye (baş, pubis, vb.) ve kaşınan bölgelere Scabin Fort Likit uygulanır Bu uygulama süresince saçlar sık tarakla taranmalı, ilacın deriye nüfuz etmesi sağlanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Scabin Forte 250 Mg 125 Ml Likit prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Scabin Forte 250 Mg 125 Ml Likit yan etkileri, Scabin Forte 250 Mg 125 Ml Likit fiyatı, ilaç bilgileri