Sefalin {16 Tablet Suspansiyon 100 Ml}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Diğer ilaçlara cevap vermeyen, veya gebelikte geçirilen, Gr. (-) ve gr. (+) bakterilerin neden olduğu üriner sistem, solunum sistemi, sinüzit, deri ve yumuşak doku infeksiyonlarında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Penisilin ve sefalosporinlere aşırı duyarlılarda ve gebelerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Yeni doğanda ve prematürelerde kullanılmaz. Renal yetmezlik ve kanda üre miktarının artmasında dikkatle kullanılmalıdır. Furosemid, kolistin ve aminoglikozit grubu antibiyotiklerle birikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Allerjik reaksiyonlar, bulantı, kusma ve diyare gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Mide asiditesini azaltan ilaçlar Sefaktil'in biyoyararlanımını azaltabilir ve yemek sonrası
absorbsiyonda görülen artışı ortadan kaldırabilir. Sefuroksim ile tedavi edilen bazı hastalarda Coombs Testi pozitif bulunmuştur. Idrarda glukoz tayini için bakırın indirgenmesine dayanan testler kullanıldığında (Benedict, Fehling Solüsyonu, Clinitest) Sefuroksim aksetil bu testleri bozabilmekte ve yalancı pozitif sonuçlar alınmasına yol açabilmektedir. Sefuroksim aksetil, kan
şekeri tayininde kullanılan Ferri siyanid testinden de yalancı negatif sonuçlar alınmasına neden olabilmektedir. Antibiyotik, enzimatik esasa dayanan testleri etkilememektedir.

Kullanım şekli ve dozu:

Çocuklarda günlük doz 25-50 mg/kg, 4 eşit kısımda uygulanır. Gereğinde günlük 100 mg/kg'a kadar çıkabilir. Erişkinlerde günlük doz 4x500-1000 mg'dır. Beta hemolitik Streptococ enfeksiyonlarının tedavisi en az 10 gün olmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Sefalin {16 Tablet Suspansiyon 100 Ml} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Sefalin {16 Tablet Suspansiyon 100 Ml} yan etkileri, Sefalin {16 Tablet Suspansiyon 100 Ml} fiyatı, ilaç bilgileri