Silvaden 400 Gr Krem

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Gumus Sulfadiazin

Kategori: Dermatoloji/Yanık kremi

Fiyat 15,69 TL

Barkod No 8699502353251





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Yerel antibakteriyel özellikleri olan Silvadene krem, 2. ve 3. derece yanıklarda yara enfeksiyonunun önlenme ve tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Sülfonamid tedavisi kernicterus olasılığını arttırabilidiğinden, SİLVADENE krem, miadında olan gebeliklerde, prematüre çocuklarda ve iki aylığa kadar olan yeni doğanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Genel: Silvadene krem, preperata aşırı duyarlı oldukları bilinen hastalarda kullanılmamalıdır. Silvadene ile diğer sülfonamidler arasında çapraz duyarlaşma ihtimali vardır. Silvadene krem'e bağlı olduğu düşünülen allerjik resksiyonlar görüldüğünde tedaviye son verilmelidir.
Silvadene krem, yanık yarasının yüzeysel bölümünde bakteriyostatik etki gösterirken, eskar içinde ve altında fungus gelişimi görülebilir. Bununla birlikte, klinik uygulamalar sırasında bildirilen fungal süper enfeksiyon oranı düşüktür.
Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının bozulmaya başladığı durumlarda, ilacın vücuttan atılması azalarak kanda birikebilir. Böyle bir olasılıkta, Silvadene krem tedavisinin sağladığı yarar dikkate alınır ve gerekiyorsa uygulamaya son verilir.
Silvadene krem ile birlikte lokal proteolitik enzim preparatlarının kullanılmak istendiği durumlarda, gümüş iyonunun enzimleri inaktivite etme olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır.
Doğuştan,Glükoz-6-fosfat-dehidrogenaz enzimi noksanlığı olan hastalarda Silvadene krem kullanılmamalıdır, hemoliz meydana gelebilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

İlacın ruhsatlandırma döneminde yapılan ilk klinik çalışmalarında silvadene krem'le tedavi edilen toplam 2297 hastanın 59'unda ilaçla ilgili yan etkiler bildirilmiştir. Uygulama bölgesinde yanma hissi, deri döküntüleri ve 1 vakada interstisiyel nefrit görülmüştür. İlaveten, seyrek olarak hastada, deri nekrozu, eryhema mültiforme ve löküpeni gibi yan etkiler bildirilmiştir. Preparatın svağları arasında olan propilen glikolün nadiren hiperosmolarite yaptığı ifade edilmiştir. Bazı hastalarda nadiren deride renk değişimleri görülebilir. Günümüze değin yapılan yayınların çogunda, bu diskolarasyonun geçici olduğu ve tedaviye son verildikten sonra kaybolduğu bildirilmiştir. Gümüş sülfadiazin tedavisi uygulanan bazı hastalarda geçici lökopeni görülmüştür. Kontrollü olamayan araştırmalarda her 20 hastanın 1'nde lökopeni bildirilmiştir. Bununla birlikte plasebo kontrollü bir çalışmada, 69 hastaya gümüş sülfadiazin 60 hastaya ise plasebo uygulanmış, plasebo grubundaki altı hastada ve gümüş sülfadiazin grubundaki 5 hastada lökopeni görülmüştür. Gümüş sülfadiazin tedavisi sırasında görülen lökopenide nötrofil sayısı azalmakta, tedavinin 2-4'üncü günlerinde lökosit sayısında azami düşme görülmekte ve tedaviye son verilmediği halde 2-3 gün içinde lökositler normal düzeylere yükselmektedir. Yanmış vücut yüzeyinin ve doku hasarının genişliğiyle orantılı olarak tedavi sırasında gümüş sülfadiazin absorbsiyonu görülebilir. Bildirilenler çok nadir olmakla birlikte, sülfonamide bağlı yan etkilerin görülmesi mümkündür. Kan dizkrazileri, deri reaksiyonları ve allerjik reaksiyonlar, mide-barsak reaksiyonları, hepatit ve hepatosellüler nekroz, santral sinir.sistemi reaksiyonları ve toksik nekroz.

İlaç etkileşimleri:

Ampisilin oral kontraseptiflerin etkisini düşürebilir. Allopurinol, ampisilin'in yol açtığı cilt reaksiyonlarının artırır. Kloramfenikol, eritromisin, sülfonamidler veya tetrasiklin gibi bakteriostatik antibiyotikler, ampisilinin bakterisid etkisini antagonize edebilir.
S500E-980107P6
Aminoglikozidlerle fiziksel geçimsizliği vardır. Bu nedenle beraber kullanımında etki düşüşü yapabileceği düşünülmelidir. Probenesid ile ampisilinin kan düzeylerinin artması ve/veya toksisitesinin artması nedeniyle ampisilinin renal tübüler sekresyonu azalabilir ve etkisi şiddetlenebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Yanık hastasında şok ve ağrı ile mücadele dahil, gerekli tedavi yöntemlerini hızla uygulanması büyük önem taşır. Bundan sonra yanık yarası temizlenerek debride edilir ve steril eldivenlerle silvadene krem sürülür. Yanık bölgeleri daima silvadene krem ile kapatılmış olmalıdır. Krem günde 1-2 defa 1.5 mm kalınlıkta sürülür. Gerektiğinde, hastanın hareketiyle kremin çıktığı bölgelere yeniden sürülebilir. Kremin sürüldüğü yerlerin üzeri gazlı bezle kapatılmadığından, uygulanması zaman almaz. Hastanın özel koşulları gerektiriyorsa, krem sürülen yerlerin üzeri gazlı bezle kapatılabilir. Mümkün olabiliyorsa debridmana yardımcı olması açısından hasta hergün yıkanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Silvaden 400 Gr Krem prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Silvaden 400 Gr Krem yan etkileri, Silvaden 400 Gr Krem fiyatı, ilaç bilgileri