Stamaril {1 Doz 0.5 ml}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Aşı

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Sarı humma virüsü ile meydana gelen enfeksiyona karşı aktif bağışıklama sağlamak amacıyla kullanılır. Hastalığın endemik veya epidemik olduğu bölgelerde hastalar ile temas etmiş kişiler ve muhtemel temas veya bulaş olacak kişilere uygulanır. Özellikle hastalığın endemik olduğu bölgelere seyehat eden kişilere, sağlık çalışanlarına ve askeri personele uygulanması önerilmektedir. Dünye sağlık örgütü tarafından uygulanması zorunlu tutulan tek seyehat aşısıdır.

Kontrendikasyonları:

Akut, ateşli enfeksiyon hastalıklarında, kronik hastalıkların akut alevlenme dönemlerinde, malign hastalıkların tedavisi için immunsüpresif tedavi gören kişilerde, nörolojik hastalığı olan kişilerde, gerçek yumurta proteini alerjisi olan çocuklarda, gebelerde.

Uyarılar/Önlemler:

Gebe kadınlara ve 6 aylıktan daha küçük bebeklere uygulanmamalıdır. Ancak gerçek bir epidemi riski olduğu zaman gebe kadınlara 4. ayını doldurduktan bebeklere ise 4 aylık olduktan sonra uygulanmalıdır. Gerçek allerjik reaksiyonu kanıtlanmış olan kişilere intradermal tolerans testi uygulanmalıdır. Bunun için aşının 0.1 ml intradermal yoldan uygulanmalıdır. Bu uygulamadan 10-15 dk sonra sistemik veya lokal hipersensitivite reaksiyonu ortaya çıkmaz ise aşının geri kalan bölümü deltoid bölgeye subkütan yol ile uygulanmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Aşı iyi tolere edilmektedir. Aşı uygulamasından 5-12 gün sonra başağrısı, myalji ve hafif dereceli ateş yükselmesi görülebilir. Bu durumda semptomatik tedavi yeterli olmaktadır.

İlaç etkileşimleri:

Steroid tedavisi gören olguların tedavisi aşı uygulamasından 15 gün önce kesilmelidir. Stamaril Pasteur kolera aşısı ile eş zamanlı uygulanmamalıdır, en az 15 gün ara ile uygulanabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Deri altı veya kas içi yolla uygulanır. Uygulama yeri olarak 2 yaşın altındaki çocuklarda uylupun anterolateral bölgesi, 2 yaş üzeri çocuk ve yetişkinlerde deltoid bölge seçilmelidir. Tek doz aşı uygulaması 3 yıl yeterli koruma sağlar. Her 10 yılda bir doz rapel uygulaması önerilir. Kullandıktan sonra enjektör derhal imha edilmelidir.
Anahtar Kelimeler: Stamaril {1 Doz 0.5 ml} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Stamaril {1 Doz 0.5 ml} yan etkileri, Stamaril {1 Doz 0.5 ml} fiyatı, ilaç bilgileri