Steocin {50 IU Sprey}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Hipokalsemik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Paget Hastalığı (osteoitis deformansı): Steocin nasal sprey septomatik olarak kemiğin paget hastalığında kullanılır. Paget hastalığına bağlı kemik ağrıları ve yine bunlrla ilgili kemik deformasyonları , kardiyal yetmezlik ve sağırlıkta kalsitonin tedavisi düşünülmelidir. Bu hastalıkta kemik oluşımunun ve rezorbsiyonunun hızlanması ve iskelet deformasyonu hastalığı karakterize etmektedir. Kemik turnoverinin hızlanmış olması, kalsitonin etkinliğinin artmasına neden olur. Kemik rezorbsiyonunun fazla hızlandığı hiperkalsemi olgularında (hipertiroidizm, malign tümörler ve immobilizasyon gibi) kalsemiyi düşürmek için kullanılır. Hormonun verilmesini takiben yapılan kemik biopsilerinde normal kemik formasyonları gözlenmiştir. Çoğu kez kalsitonin ile kronik tedaviyealınan hastalarda tedaviden 6-9 ay sonra iyileşmlerin belirgin bir şekilde yükseldiği gösterilmiştir, bunun yanı sıra biyokimyasal parametrelerde ileri derecede azalmalar aynı oranda gözlenmez. Hiperkalsemi: Steocin nasal sprey, hiperkalsemi tedavisinde diğer uygun ajanlarla birlikte kullanılır. Serum kalsiyum konsantrasyonundaki gereken hızlı azalma, hastalıktaki spesifik kalsitonin tedavisinin önemini oluşturmaktadır. Ayrıca karsinomalı (metastazın olduğu veya olmadığı durumlarda), multiple myelomlu veya primer hiperparatiroidli hastalarda serum Ca++ düzeylerinde azalmalar gözlenmiştir. Sadece hipertiroidzm'li hastalarda yanıtlar daha az belirgindir. Diğer Kullanım Alanları :
- Hiperkalsemi: -Meme, akciğer, bçöbrek, miyelom ve diğer kanserlere bağlı tümoral osteolizlerde oluşan, - Hipertiroidzm, immobilizasyon ve vitamin D entoksikasyonlarında oluşan idame tedaviler için.
- Tümörden kaynaklanan osteolize bağlı kemik ağrısı,
_-Kemiğin Paget Hastalığı (osteotis deformans),
-Özellikel Şu Durumlarda:
- Kemik ağırısı görülen,
- Nörolojik komplikasyonlu olgular,
- Alkali fosfataz ve hidroksiprolin atımındaki artışla belirginleşen artmış kemik dönüşümlü olgular,
- İlerleyici karakterde kemik lezyonlu olgular,
- Tam olmayan ya da yinelenen kırklı olgular.
- Kemik kütlesinin ilerleyen kaybını önlemek için bireysel ihtiyaca göre yeterli düzeyde kalsiyum ve vitemin D ile birlikte postmenopozal osteoproz tedavisinde (akut ve kronik durumlarda),
- Posttravmatik ağrılı osteoproz, refleks distrofi, omuz-el sendromu, kozalgia, ilaca bağlı nörotrofik hastalılar gibi değişik etyolojik ve hazırlayıcı faktörlerden kaynaklanan nörodistrofik hastalıklar ( algodistrofi veya sudeck hastalığı) .


Kontrendikasyonları:

Salkotenin'e karşı hasasiyeti, olanlarda kullanılmaz.

Uyarılar/Önlemler:

Kronik riniti olan veya önceden burun boşluğunda ameliyat geçirmiş hastalarda biyoyararlanımı artmasından dolayı Steocin bir polipeptid olduğundan arasıra lokal ve genel aşırı hassasiyet reaksiyonunun başlamasına sebep olabilir. Eğer kesin surette ilaca bağlı hassasiyet belirtisi görülürse Steocin kesilmesi ve şayet gerekiyorsa uygun bir tedavi ile değiştirilmelidir. Gebelik şüphesi, gebelik veya emzirme süresince kalsitonin çok nadir olgularda lokalize ya da genel hipersensivite reaksiyonlarına yol açabilir. Bu tür semptomlar görüldüğünde ve ilaçla bağlantısı saptandığında tedavi kesilmelidir. Çocuklarda ilacın etkisi ve emliyeti yeterince araştırılmadığından hekim tıbbi açıdan uzun süreli tedaviyi zorunlu görmedikçe çocuklarda birkaç haftadan çok uygulanmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, bazen kusma, yüzde sıcaklık hissi ile birlikte hafif kızarma. Bu etkiler doza bağlıdır ve sıklıkla iv. uygulanmasında görülür. genellikle spontan olarak geçerler ve yanlızca bazı nadir olgularda geçici olarak doz azaltılması gerekir. Lokal tahriş belirtileri olarak; nezle, burun akıntısı, hapşırma, burun kanaması arasıra görülebilir. Bu belirtiler çoğunlukla kendiliğinden ortadan kaybolduğundan tedavinin durdurulmasını gerektirmez. Nadir olarak tedavinin kesilmesi gerekebilir. Tavsiye edilen uzun süreli tedavilerde burun tedavilerde burun mukozasında herhangi bir patolojik değişme rastlanmamıştır.

İlaç etkileşimleri:

Bilinen herhangi bir etkileşim yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

NASAL SPREY:1- Kronik hiperkalsemik durumlarda uzun süreli tedavi: İntranasal yoldan günde 200-400 I.U. gereklidir. Bu doz birçok doza bölünerek uygulanır.
2- Osteolize bağlı kemik ağrısı: İntranasal yoldan bölünmüş dozlar biçiminde uygulanan, günde 200-400 I.U. gerekebilir.
3- Paket hastalığı: İntranasal yol kullanılarak, yan etki azalmasına bağlı olarak hasta uyumu düzeltebilir. Günde 100 I.U.'lik iki sıkım gerekebilir. Bazı olgularda tedavinin başlangıcında iki kez 200I.U. gerekebilir.
4- Postmenopazol osteoporoz: Kronik tedavi; hastalığın şiddetine göre burun deliklerine her gün 50 I.U.'lik iki kısım.
5- Nörodistrofik hastalıklar: Erken tanı esastır ve tanı konar konmaz tedaviye başlanmalıdır. 2-4 hafta süreyle birçok doza bölünmüş biçimde günde 200 I.U. intranasal yoldan verilir. Daha sonra klinik gelişmeye göre hafta 3 kez 200 I.U. 6 haftaya kadar uygulanabilir.
AMPUL: Steocin ampul s.c., i.m. uygulanabilir. Kronik hiperkalsemik durumlarda uzun süreli tedavi: Tedavi hastanın klinik ve biyokimyasal reaksiyonlarına göre ayarlanmalıdır. Genellikle kilo başına 5-10 I.U. Steocin s.c. veya i.m. enjeksiyon olarak 1 veya 2 tek dozda uygulanır. Eğer 2 ml'den daha fazla enjekte etmek gerekiyorsa, i.m. yol tercih edilir ve enjeksiyon çeşitli bölgelere yapılır. Paget hastalığı: Günde 100 I.U. s.c. veya i.m. olarak yapılır. Bazı vakalarda enjeksiyonlar her iki günde bir yapılabilir. Özellikle objektif ve subjektif semptomların iyileşmesinde sonra günde 50 I.U.'lik bir enjeksiyon yeterli olabilir. Kemikde yüksek düzeyde mineral yıkımının görüldüğü osteoporoz:Hergün veya iki günde bir 50-100 I.U. salmon kalsitonin ampul s.c. veya i.m. olarak enjekte edilir. Osteoproz ve osteolize eşlik eden kemik ağrısı: Dozaj bireysel ihtiyaçlara göre ayarlanmalıdır. Ostaolize eşlik eden kemik ağrısı: Steocin günde 100-200 I.U. 1-2 tek dozda i.m. veya s.c. olarak uygulanır. Tatmin edici cevap alınıncaya kadar tedaviye başlangıç dozajı ile devam edilir. Steocin'nin idame dozajı ya da başlangıç dozunu azaltarak veya uygulamalar arasındaki süreyi uzatarak bulunur. Osteoporoza eşlik eden kemik eden kemik ağrısı: Hergün ya da iki günde bir s.c. veya i.m. olarak 50-100 I.U. enjekte edilir. Nörodistrofik bozukluklar: s.c. veya i.m. olarak günde 100 I.U. 2-4 hafta süre ile uygulanır. Daha sonraları ise, klinik iyileşmeye göre 6 hafta süre ile haftada 3 kere 100 I.U. enjeksiyona devam edilir. Teşhisin biran evvel konulması ve tedavinin hemen başlatılması esastır.
Anahtar Kelimeler: Steocin {50 IU Sprey} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Steocin {50 IU Sprey} yan etkileri, Steocin {50 IU Sprey} fiyatı, ilaç bilgileri