Sultamat 750 Mg 10 Tablet
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Atabay İlaç Fabrikası A.Ş.
Etken Madde: Sultamisilin
Kategori: Diğer/Antibakteriyel
Fiyat 25,98 TL
Barkod No 8699717010062
Formülü:
Her table 750 mg sultamisiline eşdeğer sultamisilin tosilat dihidrat içerir.Sultamat Tablet, tosilat tozu halinde 750 mg sultamisilin' e eşdeğer tabletler halinde olup, 294 mg sulbaktam ile 440 mg ampisilin' e eşdeğer miktarlar temin eden, hem sulbaktam, hem de ampisilinin müşterek prodrog' udur.
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Sultamat Tablet, hekimin oral yoldan tedaviyi yeterli ve uygun bulduğu hallerde, sinüzit, otitis media, üst solunum yolları enfeksiyonları; bronşit, üriner sistem enfeksiyonları; gonore, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında kullanılabilir. Pnömokok, menengokok, A grubuB hemolitik streptokok enfeksiyonlarında ampisiline üstünlüğü yoktur.
Kontrendikasyonları:
Öz geçmişlerinde herhangi bir penisiline karşı allerjik reaksiyon bulunan kişilerde bu ilacın kullanılması kontrendikedir.Uyarılar/Önlemler:
Penisilin tedavisi yapılan hastalarda ciddi, hatta bazen fatal aşırı duyarlılık (anaflaktik) reaksiyonlar bildirilmiştir. Bu reaksiyonlar daha ziyade geçmişinde penisilin ve/veya multipl allerjenlere aşırı duyarlılığı olan kişilerde meydana gelirler. Anamnezinde penisilin duyarlılığı olan kişiler sefalosporinlerle tedavi edildiğinde şiddetli reaksiyonlar meydana geldiği bildirilmiştir. Bir penisilin tedavisinden önce, geçmişte penisilin, sefalosporin ve diğer allerjik allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Eğer alerjik bir reaksiyon meydana gelirse, ilaç kesilmeli ve uygun tedaviye başlatılmalıdır. Ciddi, anaflaktik reaksiyonlar adrenalin ile hemen acil tedavi gerektirir. Oksijen, intravenöz streoidler ve intübasyon dahil havayollarına müdahale gerekli olduğu şekilde uygulanmalıdır. Her antibiyotik preparatında olduğu gibi, mantarlar dahil duyarlı olmayan organizmaların aşırı üreme belirtileri için devamlı gözlem gereklidir. Süperenfeksiyon olduğunda, ilaç kesilmeli ve/veya uygun tedavi uygulanmalıdır. Uzun süreli tedavilerde renal, hepatik ve hematopoetik sistemler dahil olmak üzere organ sistem disfonksiyonu yönünden periyodik olarak kontroller tavsiye edilir.Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanım:
Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanım emniyeti henüz saptanmamıştır.
Anne sütünde düşük konsantrasyonlarda sulbaktam ve ampisilin bulunur. Bu nedenle emziren annelere sultamisilin verildiğinde dikkat edilmelidir.
Çocuklarda kullanım:
Sulbaktam ve ampisilin oral tatbikatından sonra başlıca itrah yolu idrar vasıtasıyladır. Yeni doğmuşlarda renal fonksiyon tam teşekkül etmediği için, sultamisilin kullanırken bu husus göz önünde tutulmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Genellikle sultamisilin iyi tolere edilir. Gözlenen yan etkilerinin çoğu, hafif ve orta şiddette olup, tedavi süresince normal olarak tahammül edilir.Gastro-intestinal- En sık görülen yan etki diyare/yumuşak gaitadır. Bulantı, kusma, epigastrik rahatsızlık, karın ağrıları/ krampları nadiren gözlenmiştir. Diğer ampisilin sınıfı antibiyotiklerle de olduğu gibi, enterokolit ve pseudomembranöz kolit ender olarak oluşabilir.
Deri(Deri yapıları-Deri döküntüsü ve kaşıntı seyrek olarak gözlenmiştir. Muhtelif-Sersemlik hali/sedasyon, yorgunluk / halsizlik ve baş ağrısı ender olarak gözlenmiştir. Enfeksiyöz mononükleoz viral kaynaklı olduğundan, tedavide ampisilin kullanılmamalıdır. Ampisilin alan mononükleozlu hastaların büyük bir yüzdesinde deri döküntüsü görülür. Ampisilin kullanımına bağlı yan etkilerin arasıra gözlenmesi beklenebilir.
İlaç etkileşimleri:
Allopurinol ve ampisilinin birlikte kullanımı, hastalarda deri döküntüsü insidansını, yalnız ampisilin alan hastalara göre önemli derecede arttırır. Sultamisilin ve allopurinolun birlikte kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır.Kullanım şekli ve dozu:
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; erişkinlerde tavsiye edilen Sutamisilin dozu (yaşlı hastalar dahil) günde iki defa 375-750 mg' dır. 30 kg ve üstündeki çocuklara erişkin dozu verilmelidir. Erişkinlerde ve çocuklarda tedavi, genellikle ateş düştükten 48 saat sonraya ve anormal belirtiler kaybolana kadar devam ettirilir. Tedavi normal olarak 5 ila 14 gün süreyle uygulanır fakat gerekirse tedavi süresi uzatılabilir. Komplikasyonsuz gonore tedavisinde 2.25 g sultamisilin tek oral doz (3 adet 750 mg Tablet) olarak verilebilir. Sulbaktam ve ampisilinin plazma konsantrasyonlarını uzatmak amacıyla 1.0 g Probenecid beraberce uygulanmalıdır. Şüpheli sifiliz lezyonu bulunan gonore vakalarında, sultamisilin uygulanmadan önce karanlık saha muayeneleri yapılmalı ve asgari dört ay süreyle aylık serolojik testler uygulanmalıdır.Akut mafsal romatizması ve glomerulonefriti önlemek amacıyla hemololitik streptokoklara bağlı her türlü enfeksiyonun tedavisinde en az 10 gün süreyle devam edilmesi tavsiye olunur. Ciddi renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klirensi< 30 ml/dak) sulbaktam ve ampisilin eliminasyon kinetiği birbirine benzer şekilde etkilenmekte ve birinin diğerine plazma oranları değişmeden kalmaktadır. Böbrek yetmezliğinde doz aralığı, genel ampisilin uygulamasında olduğu gibi, uzatılır.
DOZ AŞIMI:
Beta laktam antibiyotiklerin beyin omurilik sıvısında yüksek seviyelere ulaşması sonucu, konvülsiyonları içeren, nörolojik yan etkiler oluşabilir. Sulbaktam ve ampisilin hemodialize edilebilir.
Anahtar Kelimeler: Sultamat 750 Mg 10 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Sultamat 750 Mg 10 Tablet yan etkileri, Sultamat 750 Mg 10 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri