Kadeh Rüya Tabiri

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

Rüya Açıklaması:

Kadına ve hizmetçiye, Dolu kadeh hamile kadına; kadehteki suyun dökülmesi çocuk düşürmeye, kırılması kadının vefatına delalet eder.

Su veya şerbet içtigimiz kadehleri rüyada görmek daha ziyade evin hanımına işarettir. Altın ve gümüş kadehler, sağlamlığa işarettir. Kadehten su dökülmüş ise, kadının doğumunun olmayacağına; kırıldı ise vefatına işarettir. Elinde dolu bir kadeh görmesi, fakat bardak elinden düştügü halde su elinde kalmış ise karısının bir oğlan doğurup vefatına işarettir.

Kadeh görmek hayra, evliliğe ve çocuğa yorulur. İçki dolu kadeh hayırsız, zevk düşkünü bir çocuğa işaret eder. Su dolu kadehten su içmek çocuk sahibi olmak demektir.

Hayırlı iş, kısmet, evlilik, eş olarak yorumlanır.

Rüyada kadeh ese yorumlanir. Rüyada görülen altin ve gümüs kadehler, cam kadehlerden daha iyiye tabir olu-nur. Bazen cam ve billur kadehler gizli seylerin meydana çikmasina da delildir. Rüyada bir dolu kadeh görmek, çocugun düsecegine, kadehin kirildigini görmek, karisinin ölecegine delalet eder. Bir kimsenin rüyada elindeki bir kadehin düsüp kirildigini, kadehin içindeki suyun elinde kaldigini görmesi, esinin çocuk dogururken ölecegi-ne ve çocugunun yasayacagina isarettir. Eger kadeh kirilmaz da yalniz içindeki su dökülürse, çocugun ölüp kadinin sag kalacagina delalet eder. Abdülgani Nablusi'ye göre; rüyada kadeh, kadin hizmetçi ile de tabir olunur. Billur kadehlerin kirilmasi bazen de sikinti ile yorumlanir. Rüyasinda kadeh yedigini gören kimse, sikinti içine düser. Kadehlerdeki suyun bosaldigini görmesi. su tasiyan ada-min ölümüne isarettir. Ibn-i Kesir'e göre; kadeh, es ve hizmetçi ile tabir olunur, için-de su dolu bir kadeh verildigini ve alip içtigini gören evlenir. Veya evine hizmetçi alir. Onunla evlenir ve ondan bir çocugu olur. Ibn-i Sirin'e göre; rüyasinda kadehi kirilip içindekinin döküldügünü görenin çocugu yasamaz. Elinde bos kadeh görenin evladi olmaz. Elindeki kadehin içindekini içip bitirdigini görmek, ecelinin yaklastigina, kadehte tadi çok kötü bir sey oldugunu görmek ölüme delalet eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada kadeh görmek, zevceye ve hizmetçiye isarettir. Altin ve gümüs kadehler, daha saglam oldugundan, cam ve billur kadehlerden tabirce hayirlidir. Bazen cam ve billur kadehler gizli seylerin meydana çikmasina isarettir. Dolu kadeh, hamile kadina isarettir. Eger kadehin içinde bulunani suyun döküldügünü görse, hamile olan kadin çocuk düsürür. Kadehinin kirildigini görse, kadin ölür. Bir kimse rüyada elinde bir kadeh oldugunu ve kadehin elinden düsüp kirildigini ve içindeki suyun elinde kaldigini görse, o kimsenin hanimi bir oglan çocugu dogurur ve kadin ölür, çocugu kalir. (Eger kadeh kirilmayip su dökülecek olsa. o kadinin dogurdugu çocugu öbür, kendisi kurtulur. Kadeh, rizka isarettir. Kadehler kadinlarin çeyizlerinde bulundugundan mala, içindeki su içildiginden dolayi da iki yönden gelecek suya isarettir. Bazen billur kadehler kirildigindan sikintiya isarettir. Rüyada kadehleri yedigini gören kimse, büyük bir sikintiya düser.

Rüyada kadeh kısmet, hayırlı iş, evlilik, eş olarak yorumlanır. Genç bir kız, rüyasında içinde temiz su veya şerbet dolu bir kadehi aldığını görürse iyi huylu çalışkan biriyle evlenir. Elinde boş kadeh bulunan bekar biri çevresindekilerin yardımıyla bir eş bulur.

Rüyada kadeh görmek; evlilik ve çocuk sahibi olmaya işarettir.

Anahtar Kelimeler: Kadeh, Rüyada Kadeh Görmek, Kadeh Tabiri, Kadeh Yorumu