SİNDİRİM SİSTEMİ VE HAMİLELİK: Karın içinde dölütün ve büyümüş rahmin (Uterus) bulunması nedeniyle karın içindeki iç organların normal topografik durumları bozulur. Bu bozulmadan kaynaklandığı düşünülen olaylardan biri “Pirozis” denilen durumdur. Pirozis, midedeki asit maddelerin yemek borusundan yukarı kaçmasıyla burayı etkileyerek, göğüs kemiği arkasında bir yanmaya yol açmasıdır. Bu olaya oldukça sık rastlanır.
Hamilelik sırasında artan progesteron hormonu, düz kasların kasılma yeteneklerini azaltarak bazı sonuçlar ortaya çıkarır. Bu sonuçlardan biri de mide ve bağırsak kaslarının daha az ve güçsüz kasılmalarıyla bu organların boşalmalarının ge-cikmesidir. Bu da kabıziığa yol açmaktadır. Karın içindeki basıncın hamilelik nedeniyle artmasına bağlı olarak basur (Hemoroid) gelişebilir.
Hamilelik sırasında diş etlerinin kızarık ve kolayca kanar oldukları görülür. Bazı vakalarda diş etlerinin bir bölgesinde kızarıklık, tümör gibi bir şişlik görülür. Buna “Hamilelik apuüs”i denir. Tehlikeli değildir. Doğumdan sonra kendiliğinden kaybolur. Hamileliğin bazen safra taşı oluşumuna neden olduğu görülmüştür.