Tam Buğday Ekmeği
Tam Buğday Ekmeği
Tam Buğday Ekmeği Hakkında Genel Bilgiler
Beslenme, insanın büyümesi ve gelişimi, yıllar boyu sağlığının ve üretkenliğinin devamını sağlayabilmesi için vücuduna faydalı besinlerin alınarak bu besinleri faydalı bir biçimde vücutta kullanabilmesidir. Ülkemizde beslenme bozukluğunun sebep olduğu bir sürü rahatsızlık bulunur. Bu rahatsızlıklar çocuklar ile bebeklerde malnürtisyonu, kansız kalma, şişmanlık, vitamin eksiklikleri problemi, guatr, dişlerin çürümesi olarak görülür. Yetişkinlerdeyse şişmanlık, şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalığı ve damarlarda görülen hastalıklar sebep olduğu hastalıkların bazılarıdır. Yeterli olmayan ve de hatalı beslenmelerin sebepleri, yetersiz gelen ekonomik koşullar, yetersiz bilgiler ile uygulamada yapılan hatalardır. Yapılan araştırmaların göstergesi Tam Buğday Ekmeği besin değeri çok fazla olan besinlerdendir.
Tam Buğday Ekmeği Yararları (Faydaları)
• İçindeki Biyoaktif bileşenleri sayesinde çok yüksek bir besin değerine sahiptir Tam Buğday Ekmeği.
• Tam Buğday Ekmeği vücuda B vitamini yönüyle, mineraller ve posa açısından önemli bir kaynaktır.
• Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar Tam Buğday Ekmeği.
• Kandaki lipitlerinde kontrolünü sağlar Tam Buğday Ekmeği.
• Vücuttaki şekerin de kontrolünde faydalıdır Tam Buğday Ekmeği.
• Tam Buğday Ekmeği verdiği enerjinin az olmasıyla, tokluğun uzun süre devamını sağlar. Bu şekilde de alınması gerekli enerji ile obezite tehlikesinden korur.
• Bazı kanser türlerine karşıda koruyucu olur Tam Buğday Ekmeği.
• Yüksek tansiyon hastalarına da oldukça faydalı bir besindir Tam Buğday Ekmeği.
• Kalp hastaları, damar rahatsızlığı görülen kişiler içinde yararlıdır Tam Buğday Ekmeği.
• Tam tahıllı ürünlerin sağlamış olduğu Magnezyum glikoz kullanımını pozitif yönde etkileyerek, içinde var olan E vitamini, diğer antioksidanlar ile Metabolik sendrum problemini engellemede fayda sağlar Tam Buğday Ekmeği.
Tam Buğday Ekmeği Zararları
Tam Buğday Ekmeği, Çölyak emilimi sorunu yaşamakta olan insanlar tarafından mutlaka diyetisyene veya doktora danışılarak kullanılmalıdır.