Kavun

Kavun

Kavun Hakkında Genel Bilgiler

Kavun yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir, serinlik veren hoş tadıyla herkesin sevdiği bir lezzettir. En bilinenleri ise Manisa Kırkağaç kavunları gelir. Büyük yapraklı, sarı renkli çiçekleri olan Kavun sürünen bitkidir. Tadıyla herkesin beğenisini kazanmasının yanında vücuda yararlarıyla da tanınır. Bünyesindeki bulunan çokça suyun yanında A il C vitamini de çok fazladır. İyot ile krom mineralleri yönünden de zengin bir meyvedir.


Kavun Yararları (Faydaları)

• Kavun vücudu serinletir, ferahlık sağlar, bu yönüyle de yazın en sevilen meyvelerindendir.

• İdrar söktürücü olan Kavun bağırsakların da yumuşamasını sağlayarak kabızlık problemine engel olur.

• Böbreklerde kum ve taş rahatsızlığı bulunan kişiler için Kavun çok faydalıdır, taşların ve de kumun dökülmesini sağlar.

• Karaciğer tıkanıklığı olan kişilerinde Kavunu tüketmesi bu rahatsızlığa fayda sağlar.

• Uyuyamayan, uykusuz kişilerinde bolca tüketmesi gereken meyvelerdendir Kavun.

• Kavunun açken yenmesi de oldukça faydalıdır.

• Kavun çekirdekleri yenilirse iç yaralar içinde faydalıdır.

Kavun Zararları

Kanun içerisinde çokça şeker olmasından dolayı şeker hastalarının dikkatli tüketmesi gereken bir meyvedir.

Ülseri ve de sindirim sistemi iltihabı olan kişilere de önerilmemektedir Kavun.