Rezene Çayı
Rezene Çayı
Rezene Çayı Hakkında Genel Bilgiler
Rezene önceleri yeşil renkli otsu yapıya sahip olup, sarı renkte çalıyı andıran bir şekil almaktadır. Çiçeği şemsiye şeklinde ve de sarı renklidir. Uzunlukları 1 metre kadardır fakat bazen daha da uzayabilirler. Uzun yıllar dayanan otsu olan bitkilerdendir. Tüyleri olmayan ve de içerisi boş Rezene’ nin gövde yapısı ince, uzun olan yapraklarını taşımaktadır. Yapraklar incecik dala benzer. İlk zamanlarında yeşil, otsu görünümü olur fakat zaman ilerledikçe yapraklar sarı ve çalı görünümüne bürünür. Çiçeği ise şemsiyeye benzer ve sarıdır. Ana vatanı Anadolu’ dur. Genel olarak Akdeniz iklimiyle kurak kayalık alanlarda yetişirler. Geçmişten bugüne tarik boyunca insanların bildiği ve de türlü biçimlerde kullanılıp tüketilmiştir.
Rezene çayının Yararları (Faydaları)
- Rezene çayı iştahı açar, iştahsız olan insanlar tarafından kullanılmasında fayda vardır.
- Mideyi rahatlatarak, gazı gidererek iyi bir iyileştirici olur Rezene çayı.
- Rezene çayı emzirme dönemindeki bayanların bolca kullanması gereken bir bitkidir çünkü anne sütünü önemli oranda arttırıcıdır.
- Rezene çayı sakinleştirici olup stresi yok eder, Vücudu rahatlatır, sinirlerin yatışmasını sağlar.
- Rezene çayı soğuk algınlıklarında kullanılması gereken önemli bir çaydır.
- Kansızlık sorunu olanlarında tüketmesi gereken bir bitkidir rezene.
- Cinsel problemleri gideren Rezene çayı cinsel gücünüzü de arttırır.
- Kalp rahatsızlığı olan kişiler içinde çok yararlıdır rezene çayı.
- Rezene çayı idrar söktürücüdür ve idrar zoru rahatsızlığını da iyileştiricidir.
- Kimi bebeklerde gaz sancısı çok olur, işte bu durumlar için ve de ishal durumları içinde rezene çayı verilebilir. Gaz sancılarını giderir ve ishal nedeniyle vücudun kaybetmiş olduğu suyu vücuda yeniden sağlar.
- Rezene çayını adetleri düzensiz olan ve zorluk çeken bayanlarında mutlaka kullanması gereklidir.
Rezene Çayının Zararları
Rezene çayının iştah arttırıcı özelliğinden dolayı kilo problemi olup diyet yapan kişilerin kullanmaması iyi olur. Çünkü iştahları artacağı için diyette zorluk çekebilirler. Bundan başka herhangi bir negatif etkide bulunmamakta.