Armut
Armut
Armut hakkında genel bilgiler
Armut, sarı ile yeşil renk arasında bir rengi olan, yumuşak, tatlı, ufak çekirdekleri olan son derece yararlı bir besindir, çengele armut, kumla armut, Ankara armut olmak üzere birçok çeşidi vardır. Yemeklerden önce yenecek bir adet armut, sağlık açısından çok faydalıdır.
Armut faydaları
- Böbrekleri sağlıklı ve düzenli çalışmasını sağlayan armut, böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur
- İdrar yollarındaki iltihapları söken armut, sık sık idrara çıkmanı sağlar
- Yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir
- Kanınızı temizleyerek bütün salgı bezinizin normal çalışmasını sağlar
- Kabız olduğunuz zaman yiyeceğimiz bir adet armut, kabızlığa çözüm getirir
- Sinir sistemini kuvvetlendirir
- Susuzluk problemini yok eder
- Özellikle öğrencilerin armut tüketmesi halinde, ders çalışmaktan yorulan zihinlerini dinlendirir
- Hamilelik döneminde baş gösteren kusmaları engeller
- Romatizma hastalarına, mafsal kireçlenmesi hastalığı olanlara armut tedavi edici etki gösterir
- Madensel tuz açısından son derece zengin olan armut, vücudunuzun ihtiyacı olan tuzlu karşılar.
- Sindirim sisteminizi kuvvetlendirir
- Armut kalp çarpıntısını gidererek kalbinizi kuvvetlendirir
- Nezle veya grip oldunuz zaman bu hastalıkları çabuk atlatmanız sağlar
- Çok sinirli insanların armut tükettikleri zaman daha sakin bir yapıya kavuştukları görülür
Armut zararları
Belli bir zararı olmayan armut, tansiyon düşürücü etkisi ile düşük tansiyonu olan kişiler tarafından az miktarda tüketilmelidir.