Ametist Taşı Özellikleri




Ametist taşının Özellikleri:



Ameteist taşı enerji, mutluluk ve huz verir. Ayrıca bu taşın korku ve uyumsuzlukları ortadan kaldırdığına inanılır. Meditasyonada katkısı vardır. İbrani rahiplerin boyunlarında taşıdıkları ametist taşı, pagan inancında itidal taşı olup gece taşıdır ve uykuda, düşlerinizi kabuslardan koruduğuna inanılır.


Bu taş doğada çeşitli renklerde bulunmaktadır. Lila renginden mora kadar çeşitli renkleri olabiliyor. Bu taşa mor yakut veya mor necef de denmektedir. Bu taş negatif elektrik yükü taşımasından dolayı; bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltmektedir. Enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge oluşturmaktadır. Yaydığı enerjiyle doğrudan sinir sistemini etkilemektedir. Ancak ciddi bir kişilik bozukluğuna sahip insanlar bu enerjiyle uyuşamayarak, onu rahatsız edici bulabilir.


Ametist ismi yunanca amethystos yani sarhoş olmayan, sarhoşluktan koruyan anlamındadır. Eski tarihlerde özellikle Yunanistan’da insanlar içki içtikten sonra sarhoş olmamak için bu taşı yanlarında bulundururlarmış. Türkiye de bazı bölgelerimizde ametist taşı çıkarılmaktadır.En değerlileri Birazilya da çıkarılanlardır.


Ametist taşı yatarken yastığın altına koyarak uykusuzluk probleminin giderilmesine yardımcı olur. Pembe kuvars taşı ile beraber kullanıldığında aklı güçlendirdiği ve kalbi koruduğu söylenir.