Zümrüt Taşı Özellikleri


Zümrüt taşının Özellikleri:



Zümrüt taşı; bolluk, iyilik, sevgi, sakinlik, huzur verir. Yetersizlik duygusunun yok olmasını sağlayıp yaşama karşı pozitif bakabilmeye yardımcı olur, yeşil renginden dolayı bereket ve yağmurun simgesi haline gelmiş, duygusal karışıklığa ve depresyon duygusunu gidermeye yardımcı olduğu görülmüştür. Bazı İslam ülkelerinde ise zümrütün koruyucu bir tılsım olduğuna inanılmış ve bu Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle örneklendirilmiştir.


Zümrüt; Pek çok toplumda zenginliği simgeleyen bir taştır. Yeşil rengiyle hayranlık uyandırır. Bazı kültürlerde ise bu taş evliliklerinin 55.yıl dönümünde hediye edilerek geleneksel bir hale getirilmiştir. Ayrıca zümrüt bazı kültürlerde de mayıs ayının doğum taşı olarak kabul edilmiştir. Yeşil ve saydam olduğu için göz alıcı bir taş olan Zümrüt, beril mineralinin bir türüdür. Ayrıca Zümrüt’ün bazı çeşitleri elmastan bile daha değerlidir.


Zümrütler genelde kusurludur, bu nedenle genelde yağlanarak kusurlarının gizlenmesi ve renginin canlandırılması sağlanır. Zümrüt; diğer kıymetleri taşlarla karşılaştırıldığında onlardan biraz daha yumuşak olan bir taştır.


Günümüzde en iyi Zümrüt Taşları Kolombiya’dan çıkarılmaktadır. Ayrıca; Hindistan, Avustralya, Avusturya, Afrika, Mısır, Norveç, Pakistan ve Amerika’da da çıkarılmaktadır.