Tavuk Kızartması
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet tavuk
10bardak su
2adet soğan
1adet havuç
2adet domates
40gr margarin
2kaşık sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI
Havuç ve soğanları dilimleyerek tencereye koyun. Tavuğu yıkayıp tencereye koyun, üzerine tuz ve su koyarak harlı ateşe oturtun. Üzerinde biriken köpüğü alırsınız. Tencerenin kapağını kapatarak tavuk pişene kadar kaynatın. Başka bir tavada yağları kızdırın, haşlana tavuğu burada kızartın ve ılındığında parçalara ayırarak servis tabağına yerleştirin. Tavuğu haşladığınız tencereden sebzeleri alın ve tavuğu kızarttığınız tavada sote edin; ardından kabuksuz doğradığınız domatesleri karıştırarak tuz katın. Tavuk suyundan 2bardak ilave edip 5dk kaynatın ve bu sosu tavuğun üzerine yayarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Tavuk Kızartması tarifi, Tavuk Kızartması nasıl hazırlanır, Tavuk Kızartması nasıl yapılır, Tavuk Kızartması yemek tarifi, Tavuk Kızartması yapılışı